„Taip jaunuoliai gali vienu šūviu nušauti du zuikius – mokytis savo mokykloje ir lygiagrečiai mūsų centre įgyti tam tikros profesijos pagrindų. Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centras yra orientuotas į inžineriją, jūrą ir uostą, todėl visus moksleivius kviečiame mokytis pagal tris specializuotus profesinio mokymo programų modulius – jūreivio, laivų korpusų surinkėjo ir jūrų uosto krovinių logisto. Tai labai patogu, nes nenukentės pamokos įprastoje mokykloje – mokymosi grafikas bus suderintas, profesinėje mokykloje turėsite po kelias pamokas per savaitę. Po dvejų metų moksleiviai gauna kompetenciją patvirtinantį pažymėjimą, kuris suteikia galimybę į norimą profesinę sritį gilintis ir toliau. Kadangi įgytos kompetencijos bus įskaitytos, tolimesnis mokymasis profesinėje mokykloje bus kur kas trumpesnis ir sklandesnis“, – pranešime spaudai pasakojo dr. Egidijus Skarbalius, Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centro direktorius.

I-II gimnazijos klasių moksleiviams yra siūlomas laivų korpuso detalių gamybos modulis. Per dvejus metus jaunuoliai įgus dirbti su kompiuterinėmis programomis ir įgis braižybos pagrindų, išmoks žymėti ir markiruoti detales pagal eskizus, šablonus ir brėžinius, išmoks atlikti šaltkalviškas detalių apdirbimo operacijas, pagaminti detales naudojantis šaltkalvio įrankiais ir įrenginiais, komplektuoti detales, įvertinti jų kokybės kontrolę. Vyresniųjų klasių moksleiviai, besimokantys III-IV gimnazijos klasėse kviečiami gilintis į jūrų uosto krovinių logisto profesiją ir muitinės bei draudimo atlikimo procedūras – kiekvienas, pasirinkęs šį modulį, išmoks organizuoti krovinių, transporto ir vairuotojų draudimą, išmanys muitinės procedūras, įgus pildyti krovinių deklaracijas. III-IV gimnazijos klasių moksleiviams yra siūloma išmokti saugaus darbo laive ir saugos principų, kurie leis įgyti jūreivio kvalifikacijos pradmenis. Per porą metų moksleiviai susipažins su laivo sandara ir įranga, tarnybos laive organizavimu, išmoks, kaip išgyventi jūroje, palikus laivą, išmanys gaisrų rizikas ir gesinimo subtilybes, sužinos, kaip elgtis įvykus nelaimingam atsitikimui, kokia turi būti saugi darbo tvarka, kokios yra jūros aplinkos teršimo prevencijos ir atsargumo priemonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją