Apmokama kiekviena diena, kai atvyksta su dviračiu

Nors premija neatneš didelių turtų, įmonės vadovas A. Maidla šia priemoka neabejotinai sukėlė susidomėjimą sportą mėgstančiame kolektyve, rašo postimees.ee „Už kiekvieną dieną, kai darbuotojas atvyksta į darbą dviračiu, mokame papildomus tris eurus. Ir tai nepriklausomai nuo to, kokį atstumą jam reikia įveikti iki darbo ar kokios oro sąlygos lauke.

Suprantame, kad tai nėra ta suma, kuri lems darbuotojus kategoriškai pakeisti jų judėjimo įpročius. Tai ir nėra mūsų tikslas – ši siūloma maža premija, skirta darbui paįvairinti, sukuria tam tikrą konkurencinį momentą su kolegomis, pačiu savimi bei leidžia gauti nedidelę dovanėlę kasdien važinėjant dviračiu“, – sako A. Maidla.

Pasak įmonės vadovo, naujos motyvacijos sistemos kūrimo tikslas – dar aiškesnis lygybės ženklas tarp įmonės vidinės kultūros ir viešų pranešimų.

„Visuomet skatiname darbuotojus pirmenybę teikti dviračiui kaip transporto priemonei, kartojame, kad dviratis yra saugus ir sveikas pasirinkimas bet kuriuo metų laiku. Norime, kad mūsų komandos nariai būtų pats tikriausias šių pranešimų įrodymas. Bet kas, kurie savo elgesiu patvirtina mūsų žinutes ir savo pavyzdžiu padeda įgyvendinti pokyčius visuomenėje, už tai nusipelno atlygio“, – neabejoja A. Maidla.

Tampa geresniais darbuotojais

Tai tik vienas šios įmonės veiklos elementų, palaikantis aktyvų darbuotojų gyvenimo būdą. Nemokamas dviračių ir slidinėjimo inventoriaus testavimas, nuolaidos prekėms, nemokamas dalyvavimas sporto renginiuose – taip pat svarbi motyvacinio paketo, kuriuo darbuotojai aktyviai naudojasi, dalis.

A. Maidla priduria, kad, viena vertus, darbuotojai yra geros formos tiek fiziškai, tiek emociškai, kita vertus, sportuodami jie tampa geresniais ekspertais: „Įvairių sporto šakų praktika leidžia mūsų darbuotojams įgyti asmeninės patirties, kurios pagrindu galime suteikti aukšto lygio profesionalias konsultacijas klientams, perkantiems sporto inventorių.“