Žemiau – Dainoro Luko mintys apie tai, ko galime pasimokyti iš Aurimo Valujavičiaus:

„Jei būčiau geografijos mokytojas, rytoj visas pamokas pradėčiau nuo šios vaizdelio. Pasakočiau apie Atlanto vandenyną, jo sroves, galimus pavojus.

Jei būčiau istorijos mokytojas, rodyčiau šį žemėlapį ir pasakočiau apie Aurimą Valujavičių, apie garbę, pasididžiavimą savo šalimi, S. Darių ir S.Girėną.

Jei būčiau anglų kalbos mokytojas, vaikams pasiūlyčiau parašyti trumpą esė apie šį žygdarbį.
Jei būčiau lietuvių kalbos mokytojas, taip pat kviesčiau rašyti apie Aurimą, jo kelionę ir pasididžiavimą savo tėvyne.

Jei būčiau etikos mokytojas, pasakočiau apie garbę, moralę, įsitikinimus, kurie lydi tautos atstovus, pasiryžusius siekti to, kas atrodo neįmanoma.

Jei būčiau fizikos mokytojas, pasakočiau, kodėl laivai laikosi ant vandens, kas buvo Archimedas, kas yra atramos taškas.

Jei būčiau chemijos ar biologijos mokytojas, pasakočiau, kokio ir kiek maisto reikėtų turėti, jei 120 dienų būtų nepasiekiama žemė.

Jei būčiau fizinio ugdymo mokytojas, kalbėčiau apie tai, kaip reikėtų paruošti savo kūną ir dvasią savaitėms trunkantiems dideliems fiziniams krūviams.

Jei būčiau mokytojas, rytoj su vaikais kalbėčiau apie Aurimą Valujavičių.“

„Delfi“ primena, kad prieš keturis mėnesius iš Ispanijos išplaukęs keliautojas A. Valujavičius sėkmingai įveikė didžiausią savo gyvenimo iššūkį – vienas, be pagalbos ir palydos iš šono irkline valtimi perplaukė Atlanto vandenyną ir pasiekė Majamio krantus.

Per 121 dieną Atlanto vandenyną irklais įveikęs keliautojas A. Valujavičius savo pėdomis palietė žemę balandžio 25 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)