Net 20 Lietuvos savivaldybių jau pateikė duomenis apie 2020 metais šalies sportui remti skirtas lėšas. Susisteminta informacija apie savivaldybių finansavimą, skirtą įvairioms sporto veikloms ir infrastruktūros projektams, netrukus bus paskelbta iniciatyvos specialiame portale sportopinigai.lt.

„Sporto pinigai“ iniciatyva šiemet įgavo naują pagreitį – tiek savivaldybių atstovai, tiek kiti sportą remiantys vis aktyviau skuba teikti duomenis apie paramą Lietuvos sporto bendruomenei. Anot projekto iniciatorių, tai tik patvirtina, kad keičiasi visuomenės požiūris į sporto rėmimą ir jis tampa vis skaidresnis.

„Miestų administracijų įsitraukimas į šią iniciatyvą yra geriausias įrodymas, kaip griūva mitai apie neskaidrų sporto rėmimą. Vis daugiau miestų teikia duomenis ir bendradarbiauja, kad tiek plačioji visuomenė, tiek sporto bendruomenė galėtų nesunkiai rasti informaciją apie tai, kiek lėšų ir kam skyrė savivaldybės“, – sako vieno iš projekto partnerių Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) prezidentas Mindaugas Sinkevičius.

Jo teigimu, kasmet savivaldybių aktyvumas teikiant informaciją ženkliai auga – pernai projektui duomenis atsiuntė 55 savivaldybės: „Skaidrumas ir atvirumas, yra neatsiejamos miestų ir rajonų savivaldybių vertybės, ką ir patvirtina jų aktyvus dalyvavimas šiame projekte.“

Pirmųjų 20-ties sporto finansavimo duomenis atsiuntusių savivaldybių susisteminta informacija bus paskelbta jau netrukus portale www.sportopinigai.lt.

Užsakymo nr.: PT_87981395

Dalintis
Nuomonės