Visiems skaitytojams suteikiama didelė atsakomybė, kurie, susipažinę su įmonių veikla, įvertins, kurių įmonių nuveikti darbai yra reikšmingiausi bendruomenėms.

Kviečiame susipažinti su kiekvienos kategorijos nominantais ir balsuoti.

Balsuoti galite trijose įmonių kategorijose:

Balsuoti galima iki sausio 21 d. vidurnakčio. Leidžiama balsuoti iki 10 kartų iš vieno IP adreso, pasirinkus norimą įmonę ir paspaudžiant „Balsuoti“.

Apdovanojimai

Skaitytojų išrinkti „Metų bendruomeniškiausios įmonės 2020“ nominacijos laimėtojai atskirose įmonių kategorijose bus apdovanoti „Nacionalinių atsakingo verslo apdovanojimuose 2020“.
Sausio pabaigoje planuotas apdovanojimų renginys perkeliamas dėl karantino ribojimų, pagal kurio taisykles negali vykti jokie masiniai renginiai ar susibūrimai. Įteikti apdovanojimus planuojama vėliau, kai tik šalyje aprims pandeminė situacija.

Kas yra bendruomeniška įmonė?

Tai – įmonė, kuri rūpinasi kažkuo daugiau kurdama bendruomenišką atmosferą tiek įmonės viduje, tiek už jos ribų, įsipareigoja priimti tokius sprendimus, kad jų veikla būtų palanki visuomenei. Tokios įmonės:

1. Bendradarbiauja su bendruomenėmis, nevyriausybinėmis organizacijomis ir kitomis suinteresuotomis šalimis, palaiko glaudų ryšį, padeda spręsti aktualias problemas, kuria ilgalaikes partnerystes;

2. Kartu su bendruomenėmis, nevyriausybinėmis organizacijomis įgyvendina bendrus projektus, pvz., remia įvairius projektus, konkursus, suteikia galimybę studentams gauti stipendijas bei įmonėje atlikti praktiką;

3. Teikia paramą ne pelno siekiančioms organizacijoms, paramos fondams ir kitoms visuomenei svarbioms iniciatyvoms;

4. Kurdama naują produktą ar paslaugą atsižvelgia į bendruomenei ir visuomenei svarbius poreikius;

5. Priimdama verslo sprendimus konsultuojasi su suinteresuotomis šalimis, atsižvelgia į jų siūlymus;

6. Vertina, kokią reikšmę visuomenei turėjo nuveikti darbai ir atsižvelgdama į tai išsikelia naujus tikslus.

Nacionaliniai atsakingo verslo apdovanojimai – tai nuo 2008 metų vykdoma valstybės institucijų iniciatyva Lietuvoje, kuria siekiama didinti žinomumą apie įmonių socialinės atsakomybės naudą verslui, valstybei ir kiekvienam žmogui bei skatinti šalies įmones diegti veikloje socialinės atsakomybės principus.

Nuo 2013 metų šiuos apdovanojimus organizuoja Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, Ekonomikos ir inovacijų ministerija bei Aplinkos ministerija kartu su socialiniais partneriais.

Užsakymo nr.: PT_86223839

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)