Jungtinėmis Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK), Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos (LNTPA, skyrusios 130 tūkst.), Inovatyvios farmacijos pramonės asociacijos (IFPA, skyrusios 100 tūkst.) ir kitų verslo asociacijų bei įmonių pastangomis už tikslinius įnašus atliktas trūkstamų apsaugos priemonių pirkimas Kinijoje.

Pasak LPK ir LNTPA prezidento Roberto Dargio, ši paramos iniciatyva yra visų prie jos prisidėjusių bendra padėka ir pagalba tiems, nuo kurių šiandien priklauso mūsų gyvybės.

„Rūpestis medikų bendruomene yra svarbiausias dalykas, kai kalbame apie savo ir savo vaikų ateitį. Susitelkimas ir bendros visų visuomenės narių pastangos bei pagalba gydymo įstaigoms šiuo įtemptu metu yra tai, kuo galime prisidėti mažindami koronaviruso pasekmes. Įtemptai ieškome kelių, kad už surinktas lėšas nupirktos priemonės kuo skubiau tiesiogiai pasiektų medikus“, – sako R. Dargis.

Robertas Dargis

Pirmosios partijos užsakytų priemonių tikimasi sulaukti savaitės pabaigoje, vėliausiai – kitos savaitės pradžioje.

„Apsaugos priemonių poreikis visame pasaulyje šiuo metu yra labai didelis, todėl skubiai surasti ir atsigabenti siuntinį yra nemažas iššūkis ir viskas trunka ilgiau nei mus visiems norėtųsi. Paramos rinkimo nesustabdome, bandysime priemones medikams pirkti ir ateityje. Taip pat labai dėkoju mūsų įmonėms, kurios savo miestuose ir miesteliuose tiesiogiai remia gydymo įstaigas ir savivaldybes savo produkcija ir būtinomis priemonėmis“, – pažymi R. Dargis.

Pasak, Inovatyvios farmacijos pramonės asociacijos (IFPA) direktorės Agnės Gaižauskienės, numatytas 100 tūkst. eurų biudžetas buvo tikslingai skirtas respiratorių, apsauginių akinių ir kitų priemonių medikams aprūpinimui, siekiant operatyviai padėti tiems, kurie šiuo metu rikiuojasi priešakinėse kovos su COVID-19 eilėse.

LPK prezidentas reiškia padėką pirmiesiems atsiliepusiems ir paaukojusiems. Tikslinė sąskaita paramai tebėra atidaryta, antruoju etapu surinktos lėšos taip pat bus skirtos medikų bendruomenės kovai su COVID-19, sąskaitos Nr.: LT637044060006798470 (SEB banke).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)