Nuo didelių kainų išgelbėjo kūrybiškumas: nutarė viską darytis patys

Nors moteris prisipažįsta, kad interjero darbai dar nebaigti, tačiau jie jau dabar traukia akį. Tiesa, dar tik pradėjus galvoti apie pokyčius namuose, šeimą gąsdino mintis, kiek visa tai gali kainuoti.

„Aš, draugas ir 2 paaugliai vaikai gyvename „alytnamio“ tipo nuosavame name gražiame Kalvių kaime, Kaišiadorių rajone. Dirbu valstybės tarnyboje, todėl suprantama, kad pajamos nėra iš didžiausių, tačiau visada norėjau susikurti jaukius savus namus. Iš pradžių galvoje gimė šviesaus lofto stiliaus koridoriaus idėja. Tinklapių naršymas, lankymasis parduotuvėse, kainų skaičiavimas... ir mintis – brangu. Pasitarėme su draugu ir nusprendėme, kad galim pabandyti viską pasidaryti patys“, – pasakoja Jolanta.
Jolantos namų interjeras

Visų pirma, pora nusipirko keletą maišų tinko: vienas maišas – 4 eurai, o koridoriui jų prireikė penkių. Įsigiję siaurų kanceliarinių juostelių ir pieštukų, jie pradėjo braižyti „plytas“, klijuoti juosteles, tepti tinką, šlifuoti

„Luboms ir grindų papildomam šildymui panaudojom OSB plokštes, teko dar įsigyti grindų laminatą, panaudoti keletą detalių, pavyzdžiui, dekoratyvines vinutes, tualetinio popieriaus ritinėlių kartonines dalis. Ir darbai baigti“, – sako Jolanta.

Sumokėjo vos 1500 eurų ir dabar jaučiasi kaip naujuose namuose

Atnaujinus koridorių, poros darbai persikėlė į tarybinius laikus menantį „didįjį“ 36 m2 kambarį. Pora jį pripildė balta, geltona ir pilka spalvomis, panaudotos medžiagos – medis, metalas.

„Viena problema – nelygios lubos. Kadangi nebaigėme apdailininkų specialybės, išvada – reik maskuoti sujungimus. Taip gimė mintis dėl netikrų balkių. Bet vėl, paprastai – neįdomu. Reikia kitaip. Todėl vėl pasitelkėm interneto mokytojus ir susipažinom su technologija: deginu, šveičiu, lakuoju. Nusipirkom 10 medinių tašelių po 4 eurus, juos apdeginom ugnimi, tada nušveitėm metaliniais šepečiais, nulakavom. Beliko sujungti ir pritvirtinti“, – aiškina ji.

Toliau pora ėmėsi sienų dekoravimo. Nusprendę, kad vienodos sienos būtų tikra nuobodybė, jie nusprendė pasielgti kūrybiškai.

„Vieną sieną, panaršę internete, nusprendėm dekoruoti medžiu. Technologija jau žinoma – taigi, į „Ermitažą“ ir įsigijom apie 300 vienetų metro ilgio ir kelių centimetrų pločio įvairaus storio lentelių. Deginom, švietėm, pjaustėm, o tada beliko surinkti ant sienos mūsų 3D „Lego“ bei nulakuoti. Sienų taip pat nemokėjom lyginti, todėl nusprendėm pasielgti įdomiau: pasiėmėm likusį tinką, teptuką, užmaišėm skystą košę ir užtepliojom. Tada beliko dažyti, derinti elementus, o šis darbas dar tebevyksta. Planuose – pigios savadarbės lentynėlės, senų daiktų atgaivinimas. Štai kaip gimė mūsų namai“, – šypteli Jolanta.

„Šiandien savo namuose jaučiu jaukumą ir šilumą, o iš apsilankiusių kaimynų ir draugų sulaukiame komplimentų ir nuostabos, kai sužino, kiek tai kainavo. Dėkoju likimui, kad turiu šalia žmogų, kurio rankos padeda įgyvendinti idėjas“, – sako ji.

Ir išties – naujas koridorius šeimai tekainavo 500 eurų (OSB plokštės, tinkas, laminatas grindims, šviestuvai, pagalbinės priemonės), o didžiojo kambario pokyčiai kainavo apie 1000 eurų (gipso plokštės, OSB po laminatu, laminatas, tinkas, mediniai tašeliai, karnizai, užuolaidos, dažai, šviestuvai ir kitos priemonės).

Šiuo metu Jolanta dalyvauja DELFI konkurse „Darau pats“
. Daugiau nagingų lietuvių darbų, dalyvaujančių konkurse „Darau pats“, galite rasti ČIA. Kviečiame balsuoti už labiausiai patikusius kūrinius!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)