Oficialiais Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, pirmajame LR Prezidento rinkimų ture dalyvavo 44,9% 18-24 ir 47,3% 24-29 metų amžiaus žmonių. Lietuvos istorijoje to dar nebuvo. Nuo paskutinių LR Prezidento rinkimų aktyvumas jaunų žmonių tarpe šoktelėjo net 9%. Iki šiol didžiausias jaunimo rinkiminis aktyvumas buvo pasiektas 2016 m. rinkimuose į LR Seimą, kada balsavo 37,8% jaunų žmonių.

Peržvelgiant nepriklausomų rinkimų istoriją matome, kad rinkimų aktyvumo rekordai visada buvo Prezidento rinkimų pusėje. Šiek tiek vangiau balsuojama rinkimuose į Seimą, o mažiausiai susidomėjimo sulaukia savivaldybių tarybų ir mero rinkimai.

Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LiJOT) Prezidentas Antanas Mikalauskas džiaugiasi pasiektais rezultatais ir sako, kad jaunas žmogus yra aktyvus, pilietiškas bei atsakingas už savo valstybės ateitį.

„Niekada nereikia nuvertinti jauno žmogaus. Kuo toliau tuo labiau rinkimuose balsuos nepriklausomybės karta, kuri užaugo Lietuvos kaip Europos Sąjungos dalies laikotarpyje, kuriame demokratija yra laikoma viena iš svarbiausių vertybių. Šis rinkiminis aktyvumas tik įrodo, kad politinių partijų, politikų ir visuomenės veikėjų dėmesys turi būti skiriamas jaunam žmogui ir jo problemoms ir jo interesai turi būti laikomi lygiavertiškai svarbiais. Galima manyti, kad vieni ar kiti kandidatai mobilizavo jaunus žmonės rinkimuose, tačiau šią dieną reikia džiaugtis, kad jaunas žmogus ateina, išsako savo nuomonę ir taip parodo visiems, kad jauni žmonės yra aktyvūs, pilietiški ir atsakingi už savo valstybės ateitį. “ – teigia A. Mikalauskas.

Lietuvos jaunimo organizacijų taryba jau 15 metų įgyvendina kampaniją „Man ne dzin“, kuri ragina jaunus žmones dalyvauti rinkimuose ir būti aktyviais šalies piliečiais. Laukiant antrojo LR Prezidento rinkimų turo ir rinkimų į Europos Parlamentą, kampanija ir toliau tęs veiklas bei sieks, kad gegužės 26 d. prie balsadėžių ateitų kuo daugiau jaunų žmonių.