„Kai į darbą priimi darbuotoją, renkiesi geriausią. O kokius reikalavimus keliame politikams? Manome, kad dirbant Europos Parlamente reikia įvairių gebėjimų, kompetencijų ir patirties, todėl rinkėjus kviečiame kelti aukštus reikalavimus kandidatams bei jų tinkamumą išsiaiškinti debatuose. Mes tikrai paklausime ar ir kokias užsienio kalbas kandidatai moka, ar supranta ką turės veikti patekę į Europos Parlamentą, ar pasiryžę dirbti, o galbūt Briuselyje planuoja tik pailsėti”, - sako tinklo atstovė Aušrinė Diržinskaitė.

Tokie darbo pokalbiai-debatai gegužės 4-23 dienomis įvyks 12 Lietuvos miestų ir miestelių: Širvintose, Prienuose, Raseiniuose, Utenoje, Tauragėje, Elektrėnuose, Kuršėnuose, Marijampolėje, Plungėje, Rokiškyje ir Šilutėje. Kaip ir anksčiau, juose Žinau, ką renku kviečia ne tik pasiklausyti, bet ir užduoti kandidatams klausimus tiesiogiai. Iniciatyva yra nešališka, todėl debatuose kviečiami dalyvauti visi sąrašai, patvirtinę dalyviai skelbiami www.fb.com/zinaukarenku/events. Daugumą sąrašų atstovaus jų lyderiai esantys pirmuose sąrašų numeriuose. Debatus moderuoja įvairių žiniasklaidos priemonių žurnalistai ir ekspertai, kurie užtikrina, kad diskusijos būtų profesionalios, o kandidatai neišsisuktų nuo konkrečių atsakymų į klausimus.

Informacijos apie debatus skirtinguose Lietuvos miestuose ieškokite: www.zinaukarenku.lt/rinkimai-2019/debatai/?tour_id=2 ir Facebook puslapyje www.fb.com/zinaukarenku/events

Pirmų įvykusių debatų Širvintose, Prienuose, Raseiniuose ir Tauragėje įrašus galite rasti čia: https://www.facebook.com/pg/zinaukarenku/videos.

Bendrauti su politikais nuo gegužės 10 dienos bus galima ir virtualioje platformoje www.zinaukarenku.lt. Čia jau netrukus rasite visus sąrašus ir jų kandidatus į Europos Parlamentą, kuriems galite ne tik patys užduoti klausimus, bet ir susipažinti su kandidatų atsakymais į kitų lankytojų klausimus. Visi užduoti klausimai ir pateikti atsakymai bus saugomi ir skelbiami viešai.

Žinau, ką renku veikla po rinkimų nesibaigs - debatuose išsakyti pažadai ir atsakymai pateikti internetinėje platformoje www.zinaukarenku.lt bus vieši, o iniciatyvos komanda stebės, kaip įgyvendinami prieš rinkimus duoti įsipareigojimai bei įvardyti prioritetai.

„Žinau, ką renku“ – nuo 2014 m. veikiantis nešališkas politikos stebėsenos tinklas, kuriame dalyvauja jauni žmonės iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių. Siekiame, kad Lietuvos politikai būtų atskaitingi rinkėjams, todėl skatiname piliečius sąmoningai dalyvauti viešajame gyvenime ne tik prieš rinkimus, bet ir po jų. Tinklo nariai - tai savanoriai, įsipareigoję laikytis nešališkumo principų.