Tam, kad kiekvienas rinkėjas šioje lemiamoje kovoje galėtų išsirinkti geriausią, Žinau, ką renku savanoriai - jauni žmonės - kovo 6-15 dienomis kviečia į II turą patekusius kandidatus į debatus, kuriuos moderuos žinomi Lietuvos žurnalistai. Visas debatų kalendorius: https://www.zinaukarenku.lt/rinkimai-2019/debatai/?tour_id=2 ir www.fb.com/zinaukarenku/events.

„Prieš I turą vykusiuose debatuose pastebėjome kelias problemas. Dažnai kandidatai neturi ilgalaikės savivaldybės vystymo vizijos, todėl esminį dėmesį sutelkia į paprasčiausią vietovės higieną, -gatvių ir duobių taisymą. Kandidatų žarstomi pažadai dažnai buvo abstraktūs, nepamatuojami arba visiškai nerealūs. Būtent šie, II turo debatai, sudarys rinkėjams galimybę išsiaiškinti kaip, iki kada ir už kokius pinigus kandidatai įgyvendins savo įsipareigojimus rinkėjams. Debatuose taip pat tikimės aiškesnės vizijos kur link kandidatai norėtų vesti savivaldybę“, - sako Žinau, ką renku viena iš koordinatorių Aušrinė Diržinskaitė. Prisiminti prieš I rinkimų turą duotus kandidatų pažadus galite www.zinaukarenku.lt ir Tinklo Youtube kanale.

Debatuose kiekvienas turės galimybę užduoti savo klausimą gyvai. Jau dabar klausimus galima užduoti ir platformoje www.zinaukarenku.lt. Čia išsaugoti ir iki I turo užduoti rinkėjų klausimai bei politikų pateikti atsakymai.

Žinau, ką renku veikla po rinkimų nesibaigs - debatuose išsakyti pažadai ir atsakymai pateikti internetinėje platformoje www.zinaukarenku.lt bus vieši, o iniciatyvos komanda stebės, kaip įgyvendinami prieš rinkimus duoti pažadai.

„Žinau, ką renku“ – nuo 2014 m. veikiantis nešališkas politikos stebėsenos tinklas, kuriame dalyvauja jauni žmonės iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių. Siekiame, kad Lietuvos politikai būtų atskaitingi rinkėjams, todėl skatiname piliečius sąmoningai dalyvauti viešajame gyvenime ne tik prieš rinkimus, bet ir po jų. Tinklo nariai - tai savanoriai, įsipareigoję laikytis nešališkumo principų.