Iniciatyva yra nešališka, todėl debatuose buvo kviečiami dalyvauti visi savivaldybės kandidatai į merus. Iš 384 kandidatų debatuose dalyvavo 343 arba 89 procentai visų kandidatų. Prie iniciatyvos prisijungė ir debatus moderavo per 30 žinomų Lietuvos žurnalistų, kurie užtikrino, kad diskusijos būtų profesionalios, o kandidatai neišsisuktų nuo konkrečių atsakymų į klausimus. Debatų įrašus iš savivaldybių bet kada galima pažiūrėti https://www.facebook.com/pg/zinaukarenku/videos.

Renginio akimirka

Kiekvienų debatų pabaigoje visų kandidatų buvo prašoma įvardyti tris konkrečius įsipareigojimus, jei bus išrinkti. Tarp kandidatų pažadų - ne tik gatvių asfaltavimas, namų statybos ar tautinio turgaus steigimas, bet ir pažadas nedirbti, neužsidirbti pravardės, ar neįgyvendinus kitų pažadų daugiau niekada nebekandidatuoti ir atidirbti senelių ar gyvūnų globos namuose. Rinktiniai pažadai, kurie kelia daugiausia abejonių dėl kandidatų kompetencijų ar tiesiog šypseną, atsidūrė filmuke, kurį galima rasti čia: https://www.facebook.com/zinaukarenku/videos/586925395121022/

Visi kandidatų pažadai patalpinti https://www.zinaukarenku.lt/rinkimai-2019/kandidatai-i-merus/, o atskiri įrašai Tinklo Youtube kanale: https://www.youtube.com/channel/UCW9n659Ly9GQHktzEF3IT8g.

Renginio akimirka

Visą laiką iki rinkimų ir po jų bendrauti su politikais galima ir virtualioje platformoje www.zinaukarenku.lt. Per vasario mėnesį kandidatai į merus čia sulaukė per 1300 klausimų iš beveik 20 000 platformos naudotojų. Visi užduoti klausimai ir pateikti atsakymai saugomi ir skelbiami viešai.

Kovo 3 dieną Žinau, ką renku nesustoja. Didžiojoje dalyje savivaldybių bus reikalingas II rinkimų turas, kuriame susirungti turės du į jį patekę kandidatai į merus. II turo debatai planuojami kovo 5-15 dienomis. Į II turą patekę kandidatai ir toliau galės viešai atsakyti į rinkėjų klausimus platformoje www.zinaukarenku.lt

Renginio akimirka

Žinau, ką renku veikla po rinkimų nesibaigs - debatuose išsakyti pažadai ir atsakymai pateikti internetinėje platformoje www.zinaukarenku.lt bus vieši, o iniciatyvos komanda stebės, kaip įgyvendinami prieš rinkimus duoti pažadai.

„Žinau, ką renku“ – nuo 2014 m. veikiantis nešališkas politikos stebėsenos tinklas, kuriame dalyvauja jauni žmonės iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių. Siekiame, kad Lietuvos politikai būtų atskaitingi rinkėjams, todėl skatiname piliečius sąmoningai dalyvauti viešajame gyvenime ne tik prieš rinkimus, bet ir po jų. Tinklo nariai - tai savanoriai, įsipareigoję laikytis nešališkumo principų.