1. Perkrovimas

Niekada į skalbimo mašiną nekraukite daugiau, nei galima. Jeigu ji numatyta šešiems kilogramams, tai vertėtų suprasti, kad kalba eina apie šešis kilogramus šlapių, o ne sausų, skalbinių. Niekas drėgnų skalbinių namuose nesvers, todėl prisiminkite:

  • Jeigu skalbiate sintetiką ar austinius gaminius, užpildyti galima ne daugiau kaip du trečdalius būgno.
  • Jeigu skalbiate vilnonius gaminius, rankšluosčius ir chalatus – ne daugiau kaip pusę būgno.

2. Visokie daiktai

Prieš skalbdami, nepamirškite patikrinti kišenių. Raktai, įvairios smulkmenos ir kiti daiktai gali taip pakenkti skalbimo mašinai, kad kartais prireikia netgi keisti visą būgną. Be to, kažin ar norėsis išskalbti savo piniginę su grynaisiais ar asmens pasą.

3. Skalbimo miltelių dozė

Netgi jeigu skalbiami drabužiai buvo paskandinti purve, tai nėra pretekstas padidinti skalbimo priemonės dozę. Viskas, ką tokioje situacijoje galima ir reikia keisti, tai skalbimo režimą. Teisinga skalbimo priemonės dozė paprastai nurodoma ant pakuotės ir tai yra apie 150-170 gramų penkiems kilogramams skalbinių, jeigu būgnas pilnai prikraunamas. Jeigu piktnaudžiausite milteliais, gali užsikimšti tarpvamzdžiai ir drenažo filtras.

4. Šalin kojines ir apatinius

Smulkūs daiktai dažnai įstringa tarp būgno ir bako. Internete galima rasti nemažai vaizdo įrašų, kuriuose skalbimo mašinų meistrai suranda paslaptingai dingusių kojinių sandėlį. Anksčiau ar vėliau tokie daiktai gali sugadinti būgną. Todėl smulkius daiktus reiktų skalbti specialiame maišelyje arba rankomis.

5. Vėdinimo galia

Kai baigsite skalbti, skalbimo mašinoje liks daug drėgmės. Žinoma, tokia technika vandens nebijo, tačiau tai nereiškia, kad nuolat būti drėgmėje – norma. Todėl būtina skalbimo mašiną „vėdinti“, tai yra, palikti atidarytas jos dureles. Dar geriau, jeigu šiek tiek pradarysite ir skalbimo priemonėms pilti skirtą stalčių. Visa tai padės apsaugoti skalbimo mašiną nuo korozijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)