Penktadienį į Atgimimo aikštę atvežta 100 vazonuose augančių eglučių, kurias puošti imta vienu metu. Skambant muzikai ir tiesiog ore sklandant šventiškai nuotaikai, būrys suaugusiųjų ir vaikų pradeda originaliai puošti eglutes. Šios žaliaskarės varžysis ir kuri gražiausia bei pelnys gražiausios Šimtmečio eglutės vardą. Tiesa, įvertinimo dar teks palaukti, mat kuri eglutė taps visuomenės numylėtine, paaiškės tik baigiantis šventėms.

Klaipėdos miesto pedagogų švietimo ir kultūros centro direktorė Raimonda Stirbienė sako, kad sprendžiant, kaip papuošti šiais metais miestą, iš pradžių buvo svarstoma pastatyti vieną eglutę, o jos puošybai suburti mokinius, tačiau jai kilo mintis, kad kur kas patogiau puošti būtų nedideles eglutes.

„Idėja mieste papuošti 100 eglučių gimė spontaniškai. Svarstant, kad vieną eglutę mokiniams būtų nepatogu papuošti, jie pasieks tik apatines jos šakas, kilo mintis, kad kodėl gi kiekvienai mokyklai ir mokymo įstaigai nepapuošus savo eglutės. Taip kilo mintis, 100-tui eglučių – tuo pačiu jos taptų ir Lietuvos 100-mečio renginių užbaigimo simboliu“, – DELFI pasakojo R. Stirbienė.

Idėją puošti eglutes mokyklos palaikė itin aktyviai. R. Stirbienės žiniomis, vos paskelbus, kad miestiečiai kviečiami puošti eglutes, jau pirmą dieną užsiregistravo 34 įstaigos ir išreiškė norą dalyvauti gražioje akcijoje.

Atgimimo aikštę ateinančiais metais numatoma atnaujinti, tad šios 100 eglučių tuo pačiu taps savotišku ir atsinaujinimo simboliu.

Visos eglutės augintos ir pasodintos į vazonus, tad po švenčių jas puošusios įstaigos savo puoštas žaliaskares pasodins prie mokyklų.

„Tikimės, kad jos prigis ir ateities kartoms mokymo įstaigose augs Šimtmečio eglutės“, – sako R. Stirbienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)