Mokymosi grupėse privalumai

1. Gilesnis žvilgsnis į problemą.

Visi mąstome savaip ir problemas sprendžiame mums įprastais būdais. Pavyzdžiui, istorijos pamokos. Skirtingiems žmonėms kyla skirtingi klausimai apie įvykius. Vinus domina asmenybės, kitus – aplinkybės, trečius – teritorijos, ketvirtus – technika, o penktus – laikotarpiai. Kartais visi žvelgiame tik „iš savo varpinės“ ir nepaklausiame mokytojo naujų klausimų, kurie padėtų susidėlioti dar aiškesnį vaizdą apie visą problemą. Tam ir yra klasės draugai! Užduodami skirtingus klausimus mes ne tik mokomės naujų dalykų, bet ir geriau suprantame skirtingus požiūrio taškus.

2. Prasmingos diskusijos galimybės.

Nesvarbu, ar tai matematika, geografija ar meno istorija. Visi turime savo nuomonę įvairias klausimais. Diskusijos grupėse padeda mums ugdyti debate kompetenciją, galime su kiekviena diskusija tobulėti, pasirengti faktų ar atrasti, kurie argumentai yra paveikiausi. Taip pat, diskusijų metu iš oponentų sužinome naujos informacijos. Juk tam pačiam klausimui spręsti visada yra keli būdai – ar ne geriau žinoti daugiau? Su mokytoju diskutuoti, ypatingai nedrąsiems mokiniams yra sudėtingiau, bet su bendramoksliu tokių problemų kyla retai.

Darbas komandoje

3. Šnekamosios kalbos lavinimas (kalbų kursuose).

Mokytis grupėse ypatingai pravartu tiems, kurie nori išmokti naujos užsienio kalbos. Dar tiksliau – jos panaudojimo. Mokiniai mokytojus „perkanda“ greitai, ir žino, kokių klausimų tikėtis. Dėl šios priežasties, personalizuotos edukacijos įmonės tiem, kurie mokosi individualiai, keičia mokytojus. Bet net tai vyksta per retai. Daug geriau lavinti kalbines kompetencijas grupelėse. Kitas pliusas – klaidas visada lengviau pastebėti, kai kalba bendraklasiai ir jų nekartoti.

4. Pasitikėjimas savimi.

Aiški komunikacija – svarbi darbo aplinkos dedamoji, o pasitikėjimas savimi padeda ne tik per darbo pokalbius, bet ir kasdienėse situacijose. Mokymasis grupelėje lavina viešojo kalbėjimo kompetenciją. Įvairiuose kursuose, korepetavimo paskaitose mažose grupelėse dažniausiai vyksta atsakinėjimas žodžiu. Pirmus kartus gali būti nedrąsu, bet po keleto pamokų visi įgyja pasitikėjimo savimi, geba sklandžiau kalbėti prieš mažą auditoriją.

Darbas komandoje

5. Komandinio darbo įgūdžiai

Darbas grupelėse, projektinė veikla grupėse – svarbi bet kokių mokymų dalis. Puikiam specialistui norint kilti karjeros laiptais reikia pirma išmokti dirbti komandoje, o tik tada – vadovauti komandai. Problemų sprendimas kartu pamokų metu padeda ugdyti šią kompetenciją. Juk jau po keleto projektų žinome, kurie bendramoksliai gerai rašo, kurie moka paskirstyti užduotis, o kurie – itin kruopštūs. Vėliau šias ir panašias savybes lengva atpažinti ir darbinėje aplinkoje!

Na ir pabaigai, tiesiog atsiminkite, kad posakis, „vienas lauke – ne karys“ atsirado ne šiaip sau.

Kai kitą kartą reikės mokytis, ar atlikti elementarų darbą grupėje, raginame pasidžiaugti, kad komandoje tobulėjate greičiau!

Užsakymo nr.: PT_79336125