Eiti pirmyn – tik klausantis vidinio balso

Po itin sėkmingo pirmojo solinio albumo, Monika norėjo pilnai dalyvauti naujų dainų atsiradime. Kūrybinis procesas jai buvo itin svarbus, tad natūraliai norėjosi įgauti dar daugiau teorinių ir praktinių žinių, perprasti ir išjausti net menkiausius niuansus. Įsivertinusi savo poreikius, ambicinga dainininkė apsisprendė studijuoti viename geriausių jos specialybės profesionalus ruošiančių Londono universitetų.

Kaip teigia M. Linkytė, žengiant pirmyn visada reikia klausytis savo vidinio balso. „Nesvarbu, jog tuo metu man sekėsi, norėjau toliau mokytis ir gilintis į savo atliekamą muziką. Studijos universitete man labai padeda suprasti muziką iš esmės: pradedant nuo teorinių muzikos žinių, baigiant susikalbėjimu su muzikantais. Kuriant taip pat daug geriau supranti visas plonybes ir gali išreikšti save“, - pasakoja Monika.

Profesiniams ir asmeniniams iššūkiams, naujoms patirtims ir tobulėjimui atvira M. Linkytė labai džiaugiasi studijas pasirinkusi multikultūriniame mieste, kurio gyventojai yra tikri pasaulio piliečiai.

„Mano kurso draugai yra iš pačių įvairiausių pasaulio šalių: Brazilijos, Olandijos, Švedijos ir pačios Anglijos. Labai smagu su jais bendrauti, pajausti jų kultūrą ir pasiimti pačias geriausias emocijas bei pasidalinti gerąja patirtimi. Matau didžiulius pliusus ir privalumus, kuriuos kasdien galiu pritaikyti ne tik savo muzikoje, bet ir asmeniniame gyvenime. Per tuos porą metų viduje jaučiuosi paaugusi šviesmečiais“, - atvirauja populiari atlikėja.

Vienintelis konkurentas - tu pats

„Pirmas įspūdis pradėjus studijas užsienyje buvo labai geras. Atsimenu, nuvažiavau į universitetą, mane šiltai pasitiko, padėjo užpildyti visus reikalingus dokumentus, pagamino studento pažymėjimą. Žinoma, labiausiai nustebino dėstytojai, kurie jau per pirmas paskaitas pasakė, kad jų misija nėra mus keisti ar kritikuoti, o čia yra tam, kad mums padėtų tobulėti. Ir iš tiesų jie yra mūsų draugai, kurie turi žinių ir nori jas perteikti, tad kiekvienas studijuojantis ateina ir pasiima tiek, kiek jam atrodo verta ar reikalinga“, - dalinasi Monika.

Monika Linkytė (N. Bieranco nuotr.)

M. Linkytė akcentuoja ir džiaugiasi, kad tarp studentų nėra perspaustos konkurencijos, o ir patys dėstytojai studentų nelygina, neskirsto. Jie stengiasi kiekvienam padėti suprasti ir atrasti savo unikalius gebėjimus, suteikia teorinių žinių.

„Esu gana savikritiška, o profesionalūs patarimai ir pagalba iš šalies padeda koncentruotis į savo veiklą ir taip matyti progresą. Suradus savo kelią svarbu suprasti, jog vienintelis konkurentas sau esi tik tu pats. Visada bus už tave geresnių, bet gražiausias yra tik tavo paties virsmas ir tobulėjimas“, - neabejoja garsi dainininkė.

Monikos nuomone, labai svarbu nuosekliai mokytis naujų dalykų kasdien, visą gyvenimą. „Man atrodo, kad jeigu ryte nejaučiu noro išmokti kažką naujo, aš tiesiog negyvenu. Mano dėstytojas, buvęs Amy Winehouse gitaristas ir vienas garsiausių džiazo muzikantų visoje Europoje, Femi Temowo kažkada pasakojo, kad jis kasdien jaučiasi kaip vaikas, kuris mato, kiek dar visko daug neištyrinėta. Jis nori čiupti gitarą ir išmokti kažką, ko dar nemoka. Labai puikiai jį suprantu“, - įkvėpimu dalinasi Monika.

Kaip viską spėti, kai trūksta laiko

Kaip pasakoja Monika, KALBA kokybiškai prisidėjo prie to, kad šiandien ji gali dalintis savo įspūdžiais iš studijų užsienyje: „Mano kasdienis grafikas tiek dabar, tiek prieš trejus metus buvo labai įtemptas, tad gilintis, kaip ir kokius dokumentus būtina užpildyti stojant, pamenu, neturėjau nei laiko, nei ūpo. Brolio paskatinta, kreipiausi į KALBA, kur greitai ir profesionaliai man padėjo užpildyti viską, kas buvo reikalinga. Beliko tik džiaugtis kvietimu studijuoti!“.

Pastaruosius du metus Monika mėgaujasi ne tik studijomis, bet ir pačiu Londono megapoliu, nes visada atranda įdomių vietų, kuriose dar nebuvo apsilankiusi. Tos naujos vietos dažnai suteikia įkvėpimo ir kūrybai. „Gyvenimas Londone plečia mano pasaulėžiūrą, paįvairina laisvalaikį bei suteikia galimybę nueiti į mėgstamų atlikėjų koncertus čia ir dabar. Tad labai džiaugiuosi, kad gyvenu intensyvų, tačiau atradimų kupiną gyvenimą tarp Londono ir Vilniaus“, - džiaugiasi M. Linkytė.

Pasak Monikos, studijos užsienyje buvo vienas geriausių sprendimų jos gyvenime: „Jei tikrai svajojate apie studijas užsienyje - drąsos ir pasitikėjimo savimi, juk viskas yra jūsų rankose! Net neįsivaizduojate, kiek plačiai jums gali atsiverti pasaulis. Sakau tai iš savo patirties, juk tikriausiai, jei nebūčiau išvažiavusi į Londoną, šiandien negalėčiau pasidžiaugti, kad kartu su Amy Winehouse gitaristu geriu kavą, kalbuosi apie muziką ir mokausi iš jo.“.

Užsakymo nr.: PT_79032099