„Šis patiekalas tiks ne tik vakarienei, bet ir pietums. Be to, tikrai patiks mažiesiems, nes naudojame vištieną, kurią jie labai mėgsta. Jei norite, vištieną galite pakeisti kalakutiena, – receptą pristato A. Švetkauskė. – Prie vištienos kepsnelių pagaminsime sveikas, vitaminų kupinas salotas. Joms naudosime raugintus kopūstus, kuriuose yra daug vitamino C ir kurie yra natūrali priemonė profilaktikai nuo vėžio. Taip pat naudosime itin sveikas šaknines daržoves. Dažnai gamindami tokių daržovių salotas be reikalo pridedame daug įvairių aliejų, majonezo ar grietinės. To daryti tikrai nereikia. Rekomenduoju visas šaknines daržoves tarkuoti ne per burokinę tarką, o stambesniais šiaudeliais – tuomet jos bus daug skalsesnės ir ne tokios sausos.“

Kotletukams reikės:

  • 4 vnt. vištienos šlaunelių mėsos (galima naudoti ir krūtinėlę)
  • 1 brokolio
  • 1 morkos
  • 1 svogūno
  • 1 kiaušinio
  • poros šaukštų pilno grūdo arba speltos miltų
  • druskos
  • prieskonių: ciberžolės, persilado, pipirų, kmynų
  • alyvuogių aliejaus, skirto kepti

Raugintoms salotoms:

  • 1/2 saliero šaknies
  • 1 morkos
  • 1 agurko
  • 200 g raugintų kopūstų
  • 1 skiltelės česnako
  • 1 apelsino
  • vandens

Vaikų salotoms:

  • 2 morkų
  • 3 agurkų

Patiekalui papuošti (nebūtina):

  • špinatų
  • bazilikų
  • sezamo sėklų
Vištienos kotletukai su brokoliais
Foto: Stop kadras


Gaminimas:

  1. Vištieną supjaustome smulkiais gabaliukais.
  2. Smulkiai sutarkuojame morką, per burokinę tarką sutarkuojame žalią brokolį, susmulkiname pusę svogūno galvos.
  3. Susmulkintas daržoves sudedame į dubenį kartu su vištiena, įmušame vieną kiaušinį. Įpjaustome vieną skiltelę česnako. Pagardiname kmynais, puse šaukštelio ciberžolės, druska ir juodaisiais pipirais. Viską gerai išmaišome.
  4. Į daržovių ir vištienos masę įdedame porą šaukštų miltų, kad viskas geriau sukibtų.
  5. Įkaitiname keptuvę su mažo rūgštingumo alyvuogių aliejumi. Į ją šaukštu suformuodami blynelius dedame vištienos ir daržovių masę.
  6. Kol vištienos kepsneliai kepa, pagaminsime salotas. Į dubenį su raugintais kopūstais šiaudeliais sutarkuojame vieną morką, saliero šaknį, agurką, susmulkiname vieną skiltelę česnako. Kad nenaudotume daug riebalų, ant salotų išspaudžiame pusę apelsino, užpilame šiek tiek vandens ir alyvuogių aliejaus. Pagardiname druska ir viską išmaišome.
  7. Atskirai mažiesiems, kurių daugelis nemėgsta raugintų kopūstų ir įvairių sumaišytų salotų, šalia kepsnelių patiekiame šviežių agurkų ir šiaudeliais pjaustytų morkų
  8. Patiekalą galima pagardinti sezamų sėklomis, šviežiais bazilikais, kalendromis ar krapais.
Vištienos kotletukai su brokoliais
Foto: Stop kadras

Skanaus!