Idėjos iniciatoriai teigia pastebintys jų aktyvumą ir sako, jog prieš 2 metus startavusio projekto tikslas kasmet pasiteisina vis labiau.

Anot naujienų portalo DELFI direktoriaus Vytauto Benokraičio, kuris drauge su sporto federacijų sąjunga (LSFS) ir Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu (LTOK) inicijavo sporto skaidrinimo projektą, žiniasklaidoje viešinami finansavimo duomenys yra patogus įrankis, kuris leidžia žiniasklaidos atstovams susirasti tikslius duomenis apie sportui skiriamas lėšas ir jų paskirstymą.

„Prieš dvejus metus startavęs projektas sporto bendruomenėje susilaukė nemažai dėmesio ir tapo impulsu atkreipti daugiau dėmesio į sporto finansavimo skaidrumą. Viešai skelbiama informacija padėjo ne tik žurnalistams, bet ir žmonėms, ieškantiems sudėtingai randamos informacijos.

Tai tik įrodo, kaip svarbu viešinti duomenis ir visuomenę supažindinti su gana neaiškia pinigų skirstymo sistema. Dėl to ir šiemet tikimės ne ką mažesnės sėkmės ir dėmesio“, – teigia jis.

„Sporto pinigų“ naudą įžvelgia ir LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė. Anot jos, didelis susidomėjimas projektu patvirtina, jog sporto finansavimo skaidrumas yra opi problema.

Be to, viešai skelbiama sudėtinga pinigų skirstymo schema šviečia visuomenę ir besidomintiems sportu padeda suprasti gan kompleksišką sporto finansavimo mechanizmą.

„Nemaža dalis sportuojančiųjų kartais klaidingai mano, kad vienintelis sportui skiriamų pinigų šaltinis yra kūno kultūros ir sporto departamentas (KKSD). Viešai prieinama informacija padeda visuomenei, žurnalistams ir pačioms sporto organizacijoms susiorientuoti sudėtingoje sistemoje, kad būtų palengvinti jų darbai. Tikimės, kad tęsiantis projektui, žmonėms bus vis aiškiau, kaip skirstomi sportui skirti pinigai“, – teigia D.Gudzinevičiūtė.

Antrasis projekto etapas prasidės rugpjūtį. Jo metu paviešinti duomenis apie sportui skirtą finansavimą bus kviečiamos tokios sporto organizacijos, kaip Kūno kultūros ir sporto departamentas (KKSD), Lietuvos olimpinis sporto centras (LOSC), Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK), Lietuvos parolimpinis komitetas (LPOK) bei Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondas (KKSRF).

Jos bus kviečiamos viešai teikti informaciją apie 2017 metais sportui paskirstytas lėšas.
„Sporto pinigai“ – tai tęstinis sporto finansavimo skaidrinimo projektas, kurį prieš 2 metus inicijavo LTOK, LSFS ir DELFI.

Juo siekiama, kad visi duomenys apie sporto federacijoms skiriamas lėšas būtų pateikiami aiškiai ir vienoje vietoje, o visuomenė būtų tinkamai supažindinta su lėšas skirstančių sporto organizacijų funkcijomis ir biudžetų struktūra.

Pirmaisiai projekto gyvavimo metais jis buvo įvertintas ir sporto žurnalistų. Lietuvos sporto žurnalistų federacijos (LSŽF) apdovanojimuose „Sporto pinigai“ buvo nominuoti kaip geriausia metų sporto iniciatyva.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)