DELFI projekto „Geriausia ever pamokų diena“ metu 9-12 klasių moksleiviai galės susipažinti su įkvepiančiomis asmenybėmis, kurių sėkmingu pavyzdžiu norisi sekti. Organizatoriai žada naujas patirtis, kurios motyvuos tobulėti, o netradicinis mokymas moksleiviams leis įsitikinti, kad jų svajonių profesijos yra pasiekiamos ranka.

„Žalgirio“ arenoje kovo 15 d. vyksiančio renginio metu netradicines pamokas ves finansininkė Ingrida Šimonytė, filosofas ir rašytojas Kristupas Sabolius, kūrybinės agentūros „New!“ kūrybos vadovas Tomas Ramanauskas, atlikėjas Marijonas Mikutavičius, „Maxima“ generalinė direktorė Kristina Meidė, istorikas Alfredas Bumblauskas, verslininkas Ilja Laursas ir kiti. Tuo, kad įkvepiančių svečių iš Lietuvos ir užsienio šalių pamokas lydėtų pati geriausia nuotaika, pasirūpins „Radistai“.
O iki finalinio renginio specialioje DELFI rubrikoje bus publikuojami straipsniai švietimo tema, skirti skatinti lyderystę ir ugdyti pažangią ateities kartą.

Čia galite pamatyti visus renginyje pasirodysiančius pranešėjus:

DELFI direktorius Vytautas Benokraitis įsitikinęs, kad švietimo sistema šalyje privalo būti tobulinama, todėl panašios iniciatyvos ir turi būti kuriamos. Jis tikisi, kad „Geriausia ever pamokų diena“ taps ne tik pokyčius žadinančia diena, bet ir ilgalaikiu reiškiniu.

„Rinkdami idėjas ir įgyvendindami nacionalinę iniciatyvą „Idėja Lietuvai“ pamatėme, kad švietimas – populiariausia tema visuomenėje. Tačiau būtent švietimas yra ta sritis, kurioje Lietuvai reikia gerokai pasitempti. Galima nieko nedaryti ir tikėtis, kad viskas savaime augs ir tobulės. Tačiau galima pradėti nuo savęs, savo organizacijos ir įgyvendinti naudingas visuomenei iniciatyvas. Tikiu, kad „Geriausia ever pamokų diena“ nebus tik projektas. Mūsų tikslas šį renginį padaryti nacionaliniu ilgalaikiu reiškiniu, apjungiančiu moksleivius bei mokytojus“, – teigia V. Benokraitis.

Vienas iš projekto iniciatorių, žurnalistas Edmundas Jakilaitis tikina, kad pagrindinis projekto tikslas – parodyti moksleiviams, kad pamokos gali būti įdomios.

„Renginyje laukiami ir mokytojai, kurie galės pamatyti, kaip galima sudominti mokinius pamokomis. Geriausi Lietuvoje įvairių sričių specialistai ir geriausi pasaulyje mokytojai tikrai gali pasidalinti patirtimi ir įkvėpti vaikus siekti mokslo aukštumų. Siekiame parodyti, kad pamokas Lietuvoje galima organizuoti taip, kad po vienos pamokos norėtųsi vis daugiau ir daugiau“, – teigia E. Jakilaitis.

Projektą inicijuojančios „Maximos“ generalinė direktorė Kristina Meidė pabrėžia, kad renginys gali jaunuolius įkvėpti ir visam gyvenimui.

„Šešioliktus metus įgyvendiname programą „Lietuvos Maximalistai“ ir skiriame stipendijas talentingiems vaikams visoje Lietuvoje. Taip pat remiame pažangiausius mūsų darbuotojų vaikus. O ši konferencija – dar viena galimybė paskatinti Lietuvos moksleivius. Vaikams ir jaunimui tai galimybė susikurti išskirtinę patirtį, dalyvaujant pamokose kartu su tūkstančiais kitų moksleivių, klausantis savo srities profesionalų, kurie galbūt įkvėps visam gyvenimui“, – sako K. Meidė.

Projekto partnerė „Renkuosi mokyti – mokyklų kaitai!“ vadovė Skaistė Lazdauskaitė pastebi, kad finalinio renginio pamokos bus pateiktos atsižvelgiant į tai, ko mokiniai nori labiausiai.

„Esu tikra, kad renginio dalyviai patirs atradimo džiaugsmą, nes visos pamokos bus pateiktos taip, kaip mokiniams labiausiai patinka: interaktyviai, per patirtį, įsitraukimą ir diskusijas. Tai artima ir mūsų misijai – siekti, kad kiekvienas mokinys patirtų mokymosi sėkmę ir būtų savo mokyklos bei šalies kūrėjas“, – sako ji.

Finalinis renginys vyks kovo 15 d. „Žalgirio“ arenoje. Moksleiviams ir mokytojams renginys nemokamas. Projektą inicijuoja „Maxima“, įgyvendina DELFI, palaiko „Lietuvos energija“, Kauno miesto ir rajono savivaldybės, „Lietuvos geležinkeliai“.

Nepamirškite užsiregistruoti – tai padaryti galima iki kovo 14 d. ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)