Įdomios tendencijos klostosi JAV obligacijų rinkoje. Investuotojai laukia naujos kainos krypties ir atidžiai seka politines naujienas. Rinkos dalyviai diskutuoja apie naujojo JAV mokesčių plano įtaką šalies biudžetui ir augsiančiam deficitui, kuriam finansuoti reikės didinti skolinimąsi. Taip pat savaitės viduryje buvo paskelbta apie Kinijos planus diversifikuoti užsienio valiutos rezervus mažinant JAV skolos pirkimus. Kadangi Kinija yra didžiausia JAV skolos savininkė, rinka trumpam buvo sunerimusi. Prie šių argumentų galima priskirti ir JAV centrinio banko balanso mažino procesą, kurio metu bankas didins JAV obligacijų skaičių rinkoje. Investuotojai su nerimu žvelgia į ženkliai augsiančią skolos pasiūlą ir svarsto kas galėtų būti naujieji pirkėjai, kad kaina labai nekristų.

Makroekonominių duomenų JAV nebuvo skelbiama daug – mažmeninės prekybos rodikliai toliau rodė augimą, o infliacija buvo 2.1% bei atitiko rinkos lūkesčius. Taip pat investuotojai stebėjo naujienas iš Kinijos, kur eksportas gruodžio mėnesį augo 10.9%, o prekybos balansas padidėjo iki 55 milijardų JAV dolerių, ir atitiko rinkos prognozes. Kiek prastesni duomenys buvo naujų paskolų segmente, kurių skaičius siekė 584 milijardus JAV dolerių, nors buvo tikėtasi 1 trilijono. Kinija išlieka tarp svarbiausių naujienų, investuotojams bandant suprasti, ką darys šalies valdžia kovojant su didele skolos našta, ir ar tai paveiks ekonomikos augimą. Šią savaitę bus skelbiami BVP augimo, investicijų duomenys.
Žaliavų rinkoje toliau vyravo geros naujienos, ypač naftos, kuri susilaukė daug dėmesio, nes Brent rūšies kaina pasiekė simbolinę 70 JAV dolerių už barelį ribą. JAV regiono atitikmuo WTI irgi brango bei pasiekė 64.5 JAV dolerių lygį. Gręžinių skaičius JAV išaugo 10 vienetų iki 752 ir rinkos dalyviai spekuliuoja ar didėsianti JAV naftos gavyba pakenks kainos kilimo tendencijai artimiausiais mėnesiais. Metalų segmente nuotaikos buvo nuosaikesnės: aliuminio kaina padidėjo 0.6%, vario nukrito -0.4%, o geležies rūdos kilo 0.4%.

Apibendrinant sektorių rezultatus, geriausią pasirodymą užfiksavo žaliavų įmonės, kurios kartu su augančia naftos kaina užfiksavo 2.8% padidėjimą per savaitę. Taip pat ženkliai pabrango pramonės, paslaugų, finansų kompanijos. Tik komunalinių paslaugų segmentas pigo -1.8%, investuotojams renkantis rizikingesnius verslus.

Praėjusią savaitę daug dėmesio susilaukė JPMorgan Chase akcijos, nes įmonė skelbė finansinius rezultatus ir pradėjo ketvirto ketvirčio rezultatų sezoną. JPMorgan Chase yra didžiausias JAV bankas, kuris teikia visas finansines paslaugas: finansavimo ir paskolų, investicijų konsultavimo, turto valdymo bei mažmeninės bankininkystės. Banko turtas siekia net 2.5 trilijonus JAV dolerių.

Bankas gavo 25 milijardus JAV dolerių pajamų, kaip ir tikėjosi rinka, bei uždirbo 6.7 milijardus grynojo pelno per paskutinį metų ketvirtį. Koreguoto pelno rodiklis akcijai siekė 1.76 JAV dolerių ir viršijo 1.68 lūkesčius. Nekoreguoti rezultatai buvo prastesni, kuriuos labiausiai paveikė 2.4 milijardų atidėto pelno mokesčio sumažėjimas dėl naujo JAV mokesčių įstatymo.

Bendrai rezultatai vertinami teigiamai ir akcijų kaina pakilo 1.7% po jų paskelbimo. Paskolų portfelis augo 6% per metus, o palūkanų pajamos kilo net 11%, pagrinde dėl didėjančių palūkanų normų šalyje. Sparčiai auganti JAV ekonomika ir didėjančios palūkanos turi teigiamą įtaką banko rezultatams ir skatina investuotojus pirkti akcijas. JPMorgan Chase akcijos per paskutinius 12 mėnesių pabrango net 34%.

Penkios per savaitę labiausiai brangusios JAV įmonės, kurių skirtumo kontraktais galima prekiauti per Admiral Markets platformą:
BA +8.9%

TSLA +6.2%

AMZN +6.2%

HPQ +5.4%

NFLX +5.4%

Penkios per savaitę prasčiausiai pasirodžiusios JAV įmonės, kurių skirtumo kontraktais galima prekiauti per Admiral Markets platformą:
FB -4.0%

INTC -3.4%

T -3.3%

SNAP -2.7%

PG -1.8%