JAV paskelbti ekonominiai duomenys buvo įvairūs. Jau pastatytų namų pardavimai augo 2.0 proc. per pastarąjį mėnesį iki 5.48 milijonų metinio lygio. Tuo tarpu pagrindinių ilgalaikių prekių užsakymai kilo tik 0.4 proc. per mėnesį ir neženkliai nuvylė rinkos dalyvius. Pagrindinių prekių skaičius eliminuoja oro transporto priemonių užsakymus, kurie būna dideli ir nenuoseklų bei iškraipo duomenų tendencijas. O trečiadienio prekybos sesijos metu paskelbtos JAV centrinio banko minutės signalizavo apie komiteto abejones dėl palūkanų kėlimo 2018 metais. Nariai nėra užtikrinti ar infliacijos lygis išliks ties 2.0 proc. riba. Tai daugiausiai įtakos turėjo šalies obligacijoms ir JAV dolerio vertei.

Taip pat rinkoje daug kalbėta apie Kinijos akcijų indeksus. Ketvirtadienio prekybos sesijos metu, Kinijos didžiausių ir geriausiai žinomų kompanijų indeksas CSI 300 nuvertėjo kiek daugiau nei 3 proc. ir buvo didžiausias vienos dienos praradimas nuo 2016 metų vidurio. Rinkos dalyviai diskutuoja ar tai tik laikina korekcija ar galimas tendencijos pasikeitimas dėl Kinijos pastangų mažinti skolos augimą, kas veikia ir rinkų likvidumą. Svarbu pastebėti, kad Kinijos 10 metų obligacijų pajamingumas perkopė 4% ribą ir skolos pigimo tendencija palietė kitų šalies įmonių obligacijų kainas. Jeigu palūkanos augs toliau, didėja tikimybė, kad dalis šalies įmonių nebegalės refinansuoti turimų įsipareigojimų dėl didelės kainos ir mažėjančio likvidumo. Tai kelia grėsmę Kinijos augimui ir galimai visam pasaulio ekonomikos atsigavimui.

Žaliavų rinkoje toliau karaliavo nafta, kurios WTI rūšies kaina augo 3.8 proc. Rinkos dalyviai didino riziką šiame segmente, nepaisant toliau augančios produkcijos JAV iki 9.66 milijonų barelių per dieną bei naftos gręžinių platformų, kurių skaičius padidėjo 9 vienetais iki 747. Metalų rinkoje kainos taip pat kilo: vario kaina kilo 3.3 proc. , aliuminio 1.2 proc. , o geležies rūdos 1.3 proc.

Apibendrinant sektorių rezultatus, didžioji dauguma kilo, o geriausią rezultatą užfiksavo žaliavų, technologijų ir paslaugų segmentai, brangę atitinkamai 1.8 proc., 1.6 proc. ir 1.2 proc. Vienintelis pigęs sektorius buvo komunalinių paslaugų, kurio vertė sumažėjo -0.4 proc.

Praėjusią savaitę finansinius rezultatus skelbė kompiuterinės technikos gamintojas HP. Tai kompiuterių, spausdintuvų ir susijusios programinės įrangos gamintojas bei kūrėjas. Kompanija nuo 2007 iki 2013 metų buvo didžiausia kompiuterių gamintoja pasaulyje. Įdomu, kad 2015 metais buvo atskirtos veiklos: HP atsakinga už kompiuterių bei spausdintuvų veiklą, o Hewlett Packard Enterprise už verslui skirtos programinės įrangos kūrimą ir kitas kompiuterines paslaugas.

HP gavo 13.9 milijardus JAV dolerių pajamų per ketvirtį arba 6.8 proc. daugiau lyginant su prieš metus buvusiu periodu. Koreguotas pelno akcijai rodiklis buvo 0.44 JAV doleriai ir atitiko rinkos analitikų prognozes. Veiklos rezultatai augo visuose segmentuose. Kompanijos vadovybė tikisi uždirbti 0.40-0.43 JAV dolerius akcijai ateinantį ketvirtį.

Nepaisant gerų ir lūkesčius atitikusių finansinių rezultatų, įmonės akcijų kaina po naujienų paskelbimo nukrito -4.9 proc. Kaina prieš naujienas ženkliai kilo, investuotojams tikintis pamatyti gerus duomenis, o jiems paskelbus, fiksavo pelnus. Žvelgiant iš ilgesnės laiko perspektyvos, HP akcijų kaina per vienų metų laikotarpį jau yra pakilusi net 43 proc.