Nors pagrindinis JAV indeksas S&P500 savaitės prekybą užbaigė nukritęs -0.1% ir nepratęsė 2 mėnesius trukusio nuoseklaus augimo, tačiau užfiksavo kitą istorinį rekordą. Per pastaruosius 12 mėnesių indeksas nebuvo praradęs daugiau nei 3% savo vertės ir toks mažas kintamumas užfiksuotas pirmą kartą per istoriją. Tokia situacija ypač gerai parodo rinkoje susiformavusį požiūrį, kad bet koks vertės sumažėjimas gali būti naudojamas rizikos didinimui ir ilgų pozicijų atidarymui, nes rinka juda tik viena kryptimi ir su labai mažu vertės svyravimu. Nepaisant to, istorija sufleruoja, kad tokios situacijos tęsiasi ribotą laiką, kol atsiranda neigiamas faktorius, kuris pakeičia rinkos požiūrį ir rizikos supratimą bei apetitą.

Kadangi savaitės metu ekonominių naujienų nebuvo daug, investuotojai aktyviai stebėjo JAV mokesčių įstatymo pokyčius. Senato atstovai paskelbė savo versiją, kuri pagrinde siūlo atidėti verslo pelno mokesčio įsigaliojimą iki 2019 metų ir šiek tiek sumažinti pajamų mokestį turtingiausiems gyventojams paliekant 7 mokesčių tarifus, vietoje dabar siūlomų 4. Ateinančiomis savaitėmis Senato finansų komitetas imsis teikti pataisas ir pasiūlymus naujam mokesčių įstatymui ir tikėtina, kad šis procesas geriau parodys kaip sudėtinga bus gauti pritarimą iš Senato atstovų. Investuotojai aktyviai stebės šiuos pokyčius ir tikėtina, tai turės ženklios įtakos bendram rizikos apetitui akcijų rinkose.

Žaliavų rinkoje nafta tęsė brangimo tendenciją, o metalų segmentas neženkliai nuvertėjo. WTI rūšies naftos kaina kilo 1.7% iki 56.9 JAV dolerių už barelį, aukščiausio taško per 2 metus. Investuotojai savaitės pradžioje pirko naftą bijant neramumų Saudo Arabijoje, kurioje sulaikomi aukšto rango valstybės tarnautojai ir karališkos šeimos atstovai, kaltinant juos korupcija. Nepaisant to, savaitės pabaigoje paskelbtas JAV naftos platformų skaičius išaugo 10 vienetų ir privertė investuotojus įvertinti galimybę matyti toliau augančią gavybą šalyje ir ilgesnį atsargų normalizavimosi laikotarpį. Metalų rinkoje vario kaina nukrito -1.7%, aliuminio -3.1%, o geležies rūda prarado -1.4%.

Apibendrinant sektorių rezultatus, geriausiai pasirodė žaliavų kompanijos, kurios brango 0.7%, daugiausiai paveiktos naftos brangimo. Taip pat teigiamus rezultatus užfiksavo vartojimo prekių ir paslaugo segmentai, kurie atitinkamai augo 0.4% ir 0.3%. Blogiausią pasirodymą užfiksavo finansų sektoriaus įmonės, kurios prarado net -1.3% vertės.

Praėjusią savaitę The Walt Disney Company skelbė ketvirčio finansinius rezultatus. Disney yra viena didžiausių žiniasklaidos ir pramogų sektoriaus kompanijų pasaulyje, valdanti žinių, sporto, televizijos tinklus, filmų kūrimo padalinį, pramogų parkus ir daugybę kitų frančizių, susijusių su įmonės sukurtais personažais.

Walt Disney gavo 12.8 milijardus JAV dolerių pajamų per ketvirtį ir nepasiekė rinkos lūkesčių, kurie buvo 13.2. Pelno akcijai rodiklis taip pat nuvylė rinkos dalyvius ir buvo 1.07, kuomet tikėtasi 1.12 JAV dolerių. Prastėjantys rezultatai buvo labiausiai nulemti augančios konkurencijos iš internetu transliuojančių platformų, kaip Netflix, HBO ar Amazon.

Nepaisant lūkesčių nepateisinusių finansinių rezultatų, investuotojai buvo linkę pirkti Walt Disney akcijas, nes vadovybė paskelbė, jog kurs nuosavą platformą transliacijoms internetu ir paslaugas pardavinės mažesnėmis kainomis nei konkurentai. Jau yra paskelbta, kad nuo 2019 metų Disney produkcijos nebeliks Netflix platformoje. Taip pat rinkoje kalbama, kad Disney veda derybas su 21st Century Fox, dėl dalies turto įsigijimo, kuris leistų kurti vaizdo turinį ir taip padarytų naują platformą patrauklesnę žiūrovams.

Tokios naujienos sufleruoja apie bręstančius pokyčius rinkoje, kuomet didieji žaidėjai praranda konkurencingumą ir ieško galimybių prisitaikyti prie pasikeitusių žiūrovų poreikių. Įdomiausia, kad dauguma jų siekia sukurti savo platformas, kuriose talpins kuriamą turinį ir konkuruos tarpusavyje, kas, labai tikėtina, sukels kainų karą, ką patvirtina ir Disney planai.

Šią savaitę Admiral Markets platformoje prekiaujamos JAV įmonės skelbs ketvirčio rezultatus:

Penkios per savaitę labiausiai brangusios JAV įmonės, kurių skirtumo kontraktais galima prekiauti per Admiral Markets platformą:
DIS +6.2%

T +2.8%

TWTR +2.1%

CVX +1.9%

DD +1.9%

Penkios per savaitę prasčiausiai pasirodžiusios JAV įmonės, kurių skirtumo kontraktais galima prekiauti per Admiral Markets platformą:
SNAP -16.4%

AA -8.7%

VZ -5.4%

BAC -4.7%

NFLX -4.0%