2015 m. Eurovizijoje kartu su Vaidu Baumila dainininkė M. Linkytė užėmė 18-ą vietą. Tačiau iki šio pasiekimo ir pripažinimo sekė ne viena sunki akimirka.

Šį penktadienį „Studijos 2017“ parodoje pasirodysianti 24-erių metų atlikėja sutiko papasakoti DELFI apie savo pirmuosius bandymus studijuoti ir pasiryžimą siekti svajonės.
Monika Linkytė (N.Bieranco (Fotogenijai) nuotr.

„Kol dar mokiausi mokykloje, iš muzikos nepragyvenau, tai, ką rašydavau ir kurdavau, pasilikdavau stalčiuje. Muzika man labiau buvo hobis, be kurio nelabai save įsivaizduoju, todėl apie šį dalyką, kaip savo specialybę, nelabai galvojau.

Mokykloje sekėsi daugmaž visi dalykai, tačiau kai atėjo laikas rinktis, kur norėčiau stoti, buvau visiškai pasimetusi. Be muzikos daugiau aistrų neturėjau. Rinkausi pagal tai, ką spėčiau mokytis ir dar turėti laiko dainuoti“, – mokyklos laikus prisimena M. Linkytė.

Atlikėja iš pradžių bandė Vilniaus universitete (VU) studijuoti visuomenės sveikatą, tačiau greit suprato, kad ši specialybė jos visiškai nežavi, todėl mokslus po pusantrų metų metė.
Monika Linkytė

„Dabar manau, jog per mažai klausiausi tai, ką sako mano vidinis balsas, per daug girdėjau tai, ką man sako aplinkiniai. Tikriausiai reikėjo koncentruotis į kitus dalykus, bet to, kas buvo, jau nebepakeisiu“, – konstatuoja M. Linkytė.

Iškart po to ji perstojo į teisę. M. Linkytės teigimu, studijos jai patiko, tačiau noras siekti savo svajonių buvo dar stipresnis, todėl po metų nutraukė ir šias studijas.

„Buvau išrinkta su Vaidu atstovauti Lietuvą Eurovizijos konkurse. Reikėjo rinktis, arba mokslai, arba muzika. Abiem pakankamai laiko tuo įtemptu metu skirti negalėjau. Į studijas negrįžau. Po Eurovizijos sulaukiau didelės klausytojų meilės. Jaučiausi ne tik norinti dainuoti, bet ir nelabai galinti be to“, – tikina M. Linkytė.
Monika Linkytė ir Vaidas Baumila

Pateko į prestižinę mokyklą

Daugiausiai peržiūrų Lietuvos „YouTube“ istorijoje surinkusi atlikėja M. Linkytė šių metų rudenį išvyko iš Lietuvos – dainininkė pradėjo muzikos kūrimo studijas Londone.

Ji įstojo į prestižinį BIMM institutą (Britų ir airių modernios muzikos institutas), kuriame mokėsi grupių „The Kooks“ ir „Radiohead“ nariai, dainininkai Tom Odell ir George Ezra bei daugelis kitų, pasaulyje pripažintų muzikantų.

„Studijuoju muziką, mokausi joje girdėti ne tik jausmą, kurį ji transliuoja, bet ir suvokti tam tikrus teorinius dalykus. Manau, jog tai labai praturtins mano kūrybą.

Kol kas jaučiuosi puikiai. Matau, kaip su kiekviena savaite, žingsnis po žingsnio, einu platesnio muzikinio suvokimo link. Gaunu teorinių žinių ir įkvėpimo savai kūrybai“, – apie studijas BIMM pasakoja M. Linkytė.
Kai atėjo laikas rinktis, kur norėčiau stoti, buvau visiškai pasimetusi
M. Linkytė

Atlikėja Londone daugiau dėmesio skiria muzikos kūrimui, nes jaučia, kad šioje srityje dar trūksta žinių. Dėl jos vokalo problemų nekilo, 2015 m. gruodį ji buvo pakviesta į perklausą Londone, tačiau dėl daugybės koncertų atvykti negalėjo. Vis dėlto nusiuntusi savo įrašus tiesiog taip sužavėjo priėmimo komisiją, kad ji buvo atleista nuo muzikos teorijos egzamino.

Įtemptas grafikas

Šiandien atlikėjos gyvenimas įtemptas kaip niekad, vos ne kiekvieną savaitgalį ji grįžta į Lietuvą koncertuoti.

„Kadangi koncertai dažniausiai būna savaitgaliais, o mokslai darbo dienomis, šie dalykai vienas kitam netrukdo. Kartais nukenčia poilsis, bet man patinka šis įtemptas ritmas. Mėgstu sau išsikelti tikslų, o jų be didelių pastangų ir nuolatinio darbo nepasiekčiau“, – atvirauja pašnekovė.
Monika Linkytė

Kalbėdama apie gyvenimą Londone atlikėja nedaugžodžiavo, jos teigimu, su miestu susipažinti nelabai yra laiko, nes visa jos kasdienybė sukasi aplink institutą, kuriame studijuoja.

M. Linkytė priduria, kad ateitį sieja su Lietuva, tačiau neatmeta galimybės ir tapti pasaulinio lygio žvaigžde.

„Nenoriu susikurti kažkokių iliuzijų, kad studijos Londone man atveria tarptautinę karjerą. Nesakau, jog to nesiekiu, tačiau nenoriu nusivilti, jei taip nebus. Manau, jog protingiau yra šią akimirką siekti įgyvendinti viską, kas yra tavo valioje nei gyventi ateitimi. Šiuo klausimu leidžiu pasireikšti likimui. Bus taip, kaip turi būti. Visgi, šalį, kurioje norėčiau gyventi nuolat nepaisant karjeros postūmių, rinkčiausi Lietuvą“, – sako M. Linkytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)