Rutinos jo darbe nėra. Projektai, vietos, užsakovai, jų svajonės ir galimybės, erdvės ir paties mintys bei fantazijos keičiasi kasdien. „Mano darbas – nenutrūkstama kūryba“, – sako prieš daugiau nei dešimtmetį agronomijos (bakalauro) bei sodininkystės daržininkystės (magistro) studijų programas baigęs Tautvydas.

Jau būdamas antrakursis, Aleksandro Stulginskio universiteto (tuomet – Lietuvos žemės ūkio universiteto) studentas tuomet ėmėsi savo verslo. Turėjau puikius mokytojus, kurie mane motyvavo ir buvo man autoritetai. Pamenu, kaip dabartinis fakulteto dekanas Viktoras Pranckietis mus, studentus, valandų valandas mokė genėti medžius.

Tautvydas Gurskas

Tuomet 1 medelį aš su dviem savo kurso draugais genėjome valandą, dabar vienas tą lengvai padarau per 20 minučių. Išdrįsau pradėti kažką savo. „Matyt, mano svajonė ir pašaukimas būtent darbas sode“, – sako klestinčios apželdinimo firmos „Žali sodai“ vadovas Tautvydas Gurskas.

„Dvejojantiems žemiškųjų profesijų perspektyva galiu pasakyti labai drąsiai: Agronomijos ar Maisto žaliavų ir kokybės studijų programos, mano galva, yra Nr. 1 ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje. Kuris iš jūsų pirktų naujausią išmanųjį telefoną būdamas alkanas? Štai todėl su maistu, jo išauginimu ir prekyba susijusios profesijos – amžinos ir pačios svarbiausios“, – sako agronomo bakalauro studijas pasirinkęs Tautvydas.

„Mano darbo sritis – apželdinimas – per pastaruosius 10 metų išpopuliarėjo daugiau nei 10 kartų. Jeigu pradėjęs verslą klientų ieškojau aš, tai dabar jau nebespėjam visų jų patenkinti. Matyt, tai lemia atėjęs teisingas suvokimas, kad visiems reikia daryti tai, ką moka geriausiai. Mano klientai per tą laiką, kai mes gražiname jo sodą, uždirba daugiau, nei sumoka mums. O ir rezultatas, esu įsitikinęs, geriausias tuomet, kai darbą darai su meile ir išmanymu“, – sako T. Gurskas.

Jeigu išlaikei biologijos valstybinį egzaminą ir pretenduoji į valstybės finansuojamą studijų vietą – PASIDOMĖK šiomis studijų programomis: