Štai toks gali būti tavo DARBAS, pasirinkus ekologo profesiją, kaip tai prieš 25 metus padarė vaikinas iš nedidelio Prienų miestelio. Dabar toks gyvenimas – jo kasdienybė.

Aleksandro Stulginskio universiteto (ASU) Miškų ir ekologijos fakulteto dėstytojui, mokslininkui dr. Žydrūnui Preikšai dar tik 44 metai, jis jau 4 kartus(12 savaičių) pabuvojo tolimojoje Afrikoje, 4 kartus – Azijoje (14 savaičių), o keliones į Europą jis vadina „vietiniu maršrutu“.

„Vidutiniškai keliauju 2–3 kartus per metus. Kadangi tyrinėju gamtą, įvairių pasaulio kampelių ekosistemas ir darau išvadas, galinčias prisidėti prie mūsų sveiko, darnaus ir ekologiško gyvenimo, mano kelionės trunka kiek ilgiau, nei poilsis lietuviams įprastuose kurortuose“, – šypsosi mokslininkas.

Gyvūnija

Paprašytas įvardinti įsimintiniausią ekspediciją, nesusimąstydamas kalba apie gyvenimą žmogaus neliestoje savanoje. „Visiškai vienas gyvenau palapinėje ant polių, kurie apsaugojo mane nuo agresyvių babuinų, galinčių nesunkiai sudraskyti palapinę. Vos per keletą metrų prie palapinės ateidavo drambliai, liūtai, begemotai...

Gyvūnija

Tai neišdildomi įspūdžiai visam gyvenimui. Grįžęs iš tokių kelionių keletą dienų būni tarsi transo būsenoj. Nesupranti, kas teisingiau gyvena – žmonės ar gyvūnai? – sako Ž. Preikša.

Jeigu toks gyvenimo būdas Tau atrodo kaip svajonė – pasidomėk gamtai draugiškomis studijų programomis