„Idėja be darbo – nieko verta. Savo idėjai suradome bendraminčių ir su jais padėsime jaunimui susikurti beveik 40 darbo vietų. Visą vasarą šiose kavinėse ant ratų jie prekiaus kava ir spurgomis, įgis visas pradedančiajam verslininkui reikalingas žinias: kaip gauti verslo liudijimą ir kitus pažymėjimus, kaip bendrauti su klientais, tiekėjais. Žinoma, iš šios veiklos jie užsidirbs ir pinigų“, - sakė Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) pirmininkas Artūras Zuokas.

Pasak jo, verslumo, ypatingai - tarp jaunų žmonių, skatinimas yra svarbi Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) programos artėjančiuose Seimo rinkimuose dalis. „Šiuo projektu su partneriais ne tik padėsime jauniems žmonėms sukurti darbo vietas vasarai, bet ir patys matysime, su kokiais sunkumais susiduria smulkusis verslas realybėje. Mes patys su Lietuvos laisvės sąjungos kandidatais į Seimą praėjome visas procedūras, išsiaiškinome, kiek laiko užima gauti visus leidimus prekybai ir praktiškai išbandysime šią veiklą“, - pabrėžė A. Zuokas.

Net dešimt kavinių-dviračių pasklis po visą Lietuvą, miesto renginius, festivalius ir prekiaus kava, arbata bei amerikietiškomis spurgomis.

“Džiaugiamės galimybe prisidėti prie naujų darbo vietų kūrimo Lietuvoje, išmokyti jaunimą prekiauti, bendrauti su klientais, pasidalinti patirtimi. Patys pradėjome amerikietiškų spurgų verslą, jį plėtojome, buvome vadinamųjų užkandinių ant ratų (ang. food truck) pradininkais Lietuvoje. Turime skatinti verslumą visais įmanomais būdais, dažnai net mūsų pomėgiai gali virsti verslo idėjomis“, - sakė MB „Amerikietiškos spurgos“ direktorius Mantas Vokietaitis, tieksiantis kavinėms ant ratų Lietuvoje itin populiarias spurgas.

Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) kandidatai į Seimą taip pat naudosis mažiausiomis pasaulyje kavinėmis ant ratų bendravimui su savo rinkėjais įvairiuose Lietuvos miestuose. Kartu kavinėse ant ratų bus matuojamas ir laimės indeksas, čia Lietuvos laisvės sąjungai (liberalams) talkins partneris, Lietuvos startuolis Pulsetip.

Projekto partneriai: startuolis iš Švedijos „Wheelys“, kuris plečia mažiausių kavinių ant dviračio tinklą visame pasaulyje, šeimos įmonė „M DONUTS“, tieksianti šviežias spurgas, Lietvos startuolis Pulsetip ir kiti.

Naujienas apie vietas, kur dirbs kavinės ant ratų sekite www.lls.lt, socialinio tinklo Facebook paskyrose Lietuvos laisvės sąjunga | liberalai, Zuokas, ir M DONUTS.

Politinė reklama bus apmokėta iš LLS rinkiminės sąskaitos, Užs. Nr. 2016-025-DJ/1

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)