„Rinkdamasis užsienio universitetą, kuriame planavau praleisti dalį mokslo metų, iškėliau aukštą kartelę –aukštoji mokykla turėjo būti žinoma sporto mokslo pasiekimais, o labiausiai domino krepšinio specializacija. LSU ir Didžiojoje Britanijoje įsikūręs Coventry universitetas buvo mano prioritetai. Pasirinkau Lietuvą, nes ji garsėja meile krepšiniui bei puikiais daugelio sporto šakų laimėjimais. Lietuvoje yra nebrangu pragyventi, o ir vieta labai gera, Europos vidurys, – puiki galimybė pakeliauti ir susipažinti su visiškai kitokia kultūra“, – apie savo pasirinkimą studijuoti LSU pasakojo studentas iš Turkijos Mustafa Sarshar.

Vaikinas nesigaili pasirinkęs Lietuvos sporto universitetą, kur pusmetį studijavo Treniravimo sistemas (Sports Coaching) anglų kalba, ir teigia, kad čia įgytos žinios skatina jį toliau tobulėti.

„Studijos LSU yra labai įdomios ir naudingos. Čia vykdomų studijų modulių įvairovė motyvuoja labiau gilintis į sporto mokslo subtilybes, tobulėti ir aktyviai dalyvauti mokslinėje veikloje. Šis Universitetas ir čia dirbantys sporto mokslininkai man padėjo apsispręsti toliau tęsti studijas magistrantūroje, siekti krepšinio trenerio diplomo“, – ateities planais dalijosi studentas.

LSU studentas

Paklaustas, kokių, jo manymu, kompetencijų reikia sveikatinimo ir sporto specialistui, siekiančiam profesinių aukštumų, M. Sarchar neslėpė, kad žmogus turi spinduliuoti didele meile sportui. „Jeigu esi aktyvus, mėgsti sportą ir turi daug žinių, visada būsi reikalingas, atsivers įvairių galimybių. Turi tobulėti, teorines žinias pritaikyti praktiškai, tiesiog reikia tikėti tuo, ką darai, ir mėgautis savo veikla“, – būsimą sporto specialistą apibūdino M. Sarshar.

Jaunuolis didžiąją laiko dalį praleidžia studijuodamas ir džiaugiasi galimybėmis, kurias atveria tarptautinės programos. „Erasmus+ mobilumo programa – tai galimybė studentams sukaupti naujausių žinių kituose universitetuose, pasidalyti idėjomis, pažinti įvairių kultūrų žmones, jų papročius ir tradicijas. Į universitetus atvykę užsienio studentai ne tik semiasi žinių, bet ir perduoda jas, dalijasi savo patirtimi. LSU studentus ir dėstytojus supažindinau ne tik su mūsų šalies kultūra, bet ir su sporto mokslo pasiekimais“, – sakė M. Sarshar.

Lietuvos sporto universitetas bendradarbiauja su 84 universitetais ne tik Europoje, bet ir kituose žemynuose. Tarp partnerių – Anglijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Izraelio, Kinijos, Kazachstano ir kitų šalių aukštosios mokyklos. Universitete studentai anglų kalba gali rinktis 3 bakalauro, 5 magistro ir 2 krypčių doktorantūros studijas.

LSU studentas

Didelio susidomėjimo sulaukia Treniravimo sistemų ir Kineziterapijos studijų programos, tarptautinė studijų programa European Bachelor in Physical Activity and Lifestyle (PAL) kurią vykdo Lietuvos, Nyderlandų, Portugalijos, Danijos ir Italijos universitetų konsorciumas. Nuo rudens Lietuvos sporto universitetas studentams iš viso pasaulio atvers naujų galimybių studijuoti tarptautinę magistro studijų programą International Master of Performance Analysis of Sport (IMPAS), rengiančią aukštos kvalifikacijos sportinės veiklos analitikus. Ši programa išskirtinė tuo, kad ją pasirinkę studentai savo žinias gilina net trijuose universitetuose – Otto von Guericke universitete (Vokietija), Montes e Alto Douro universitete (Portugalija) ir Lietuvos sporto universitete.