Paramos vaikams centro įkūrėja ir vadovė, psichologė Aušra Kurienė pasakojo moterims, jog vaikui labiausiai reikia laimingos mamos ir kaipgi būti tokia, kai slegia tiek rūpesčių.

Dažna mama susikaupusią įtampą išlieja ant nekalčiausiojo šeimos nario – vaiko. Tačiau nereiškia, jog taip, dažniausiai nesąmoningai, besielgianti mama yra bloga, ji greičiausiai tik pavargusi. Anot A. Kurienės, yra svarbu surasti balansą tarp savo veiklų ir buvimo mama, susidėlioti prioritetus ir nesigraužti, jeigu šiuo metu negalite skirti vaikui tiek laiko, kiek norėtųsi.

Psichologė patarė moterims sąmoningai į savo tvarkaraštį įtraukti poilsį. Ji pateikė praktišką patarimą, kuris padės išlaikyti pozityvumą kiekvienam: prieš užmigdami suraskite bent vieną teigiamą mintį, kuria užbaigsite savo dieną.

Moters energingumą ir gerą savijautą iš dalies lemia ir mitybos įpročiai. Renginio dalyvėms paskaitą apie sveiką mitybą skaičiusi sveikatai palankaus maisto technologė Raminta Bogušienė atkreipė dėmesį, jog kiekvienai šeimai ar žmogui sveikatai palankus maistas gali skirtis. Sveikatai palankus maistas – toks, kuris atitinka kiekvieno žmogaus sveikatą ir poreikius, todėl reikėtų stebėti tiek save, tiek šeimą ir atsirinkti kiekvienam tinkančius produktus. R. Bogušienė patarė, kaip tai galėtų padaryti kiekviena moteris.

Lektorės tvirtinimu, ypač svarbu puoselėti mitybos įpročius šeimoje, visiems laikytis dienos režimo, valgyti reguliariai ir nepamiršti poilsio. Pasak sveikatai palankaus maisto technologės, žmonės valgo daug, tačiau tuose patiekaluose dažnai trūksta vertingų medžiagų. R. Bogušienė kvietė moteris mokytis teisingai perskaityti produktų etiketes bei maistingumo deklaracijas ant pakuočių. Ji atkreipė dėmesį, kad renkantis daugumos mėgstamus pusryčių dribsnius, reikėtų atkreipti dėmesį, kiek juose yra cukraus, druskos bei skaidulinių medžiagų.

Trečioji renginio lektorė, profesionali vizažistė Ieva Balsevičiūtė dalinosi savo patirtimi ir įgūdžiais, kaip greitai, atliekant vos septynis žingsnius, pasidaryti gaivų makiažą. Tai padėtų sulaukti atitinkamų aplinkinių komplimentų: jie sakytų ne „Gražiai pasidažei“, o „Gražiai atrodai!”. Anot vizažistės, verta skirti laiko savo išvaizdai, nes kai moteris jaučiasi graži, tuomet labiau pasitiki savimi, spinduliuoja gerą nuotaiką ir laisviau bendrauja su aplinkiniais.

Lietuvos moterys kviečiamos būti aktyviomis ir inicijuoti „Rask laiko sau“ renginius savo rajone ar miestelyje. Informacija apie projektą ir renginius yra skelbiama Facebook/RaskLaikoSau paskyroje.

Politinė reklama bus apmokėta iš LSDP rinkiminės sąskaitos Užs. Nr. 2016-DJ-04/1