LSU absolventas džiaugiasi pasirinkęs būtent šią studijų kryptį ir mėgaujasi mylimu darbu apie kurį svajojo baigęs A. Sabonio krepšinio mokyklą.

„Visada norėjau sieti savo ateitį su krepšiniu. Mokyklos baigimo metais buvo didelis susidomėjimas vaizdo žaidimais, kuriuos kartu su draugais žaisdavome savo malonumui. Tada ir kilo idėja pradėti gilintis į krepšinio vadybą. Mokslai man tapo ne tik įdomia veikla, bet ir hobiu” , - teigė sporto vadybos specialistas.

Edgaras teigia, kad Sporto industrijų studijų programos metu didelis dėmesys skiriamas sporto verslui ir rinkodarai. Čia studentai yra mokomi pažvelgti į sportą ne kaip į paramos ir labdaros objektą, tačiau kaip į produktą, kuris turi nešti naudą visuomenei ir verslui.

„Paskaitų metu daug diskutavome apie šių dienų sporto įvykius, pasitelkėme mokslo žinias. Nemažai studijų metų praleidau pas „Nike” atstovus Lietuvoje. Teorinių žinių sėmiausi universitete, o vėliau pritaikiau jas praktikoje. Esu už tai, kad studentai savo noru ieškotų praktikos galimybių sau patraukliose organizacijose, o ne lauktų kol ji bus pasiūlyta studijų metu”, - teigė Edgaras.

Paklaustas ar universitete įgautas žinias pritaiko dabartinėje veikloje, LSU absolventas sakė, kad dėstytojai skatino studentus kritiškai mąstyti ir analizuoti įvairias situacijas. Vėliau tai padėjo po studijų. „Dėl didėjančio informacijos kiekio, inovacijų ir kitų pasikeitimų turime ieškoti bei taikyti naujausias žinias, kad būtume sėkmingi vystant savo veiklos sritį“, - pasakojo Edgaras.

Vaikinui renkantis magistro studijas, Lietuvos sporto universitetas pasiūlė galimybę bendradarbiauti su NBA atstovais su kuriais Edgaras iki šiol atlieka ne vieną mokslinį tyrimą.

LSU absolventas Edgaras ir J.Valančiūnas

„Tai buvo puikus paskatinimas ir toliau tęsti mokslus universitete. Po studijų, ryšiai su viena pažangiausių sporto organizacijų NBA nenutrūko, o projektų tik daugėjo. Labai norėjau visa tai tęsti ir siekti tolesnių rezultatų, todėl pasilikau ir šiandien galiu džiaugtis mylimu darbu“, – sakė Edgaras.

Šiandien Edgaras dirba LSU įsikūrusiame Europos krepšinio tyrimų centre, kuriame su kitais kolegomis atlieka sporto organizacijų veiklos tyrimus, susijusius su žiniasklaidos sukuriama verte. Didžiausią dėmesį šiuo metu Edgaras skiria tyrimui, kuriame yra analizuojami veiksmingiausi būdai, kuriuos būtų galima pasitelkti integruojant prekės ženklus į vaizdo žaidimus. Prie šių tyrimų prisideda ir NBA atstovai, kurie pataria ir padeda.

Edgaras taip pat yra Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacijos narys. Įvertinęs didelį Lietuvos susidomėjimą NBA krepšiniu, LSU absolventas su draugais įkūrė pirmąją oficialią elektroninio krepšinio lygą šalyje – „Žaidimų lyga“.

LSU absolventas išnaudoja visas galimybes stažuotis užsienyje. Vaikinas kelis kartus vyko į NBA Europos padalinį Londone, kur turėjo galimybę susipažinti su Šiaurės Amerikos krepšinio lygos vadyba, užmezgė ryšius su aukščiausio lygio specialistais bei gavo daug vertingų patarimų vystyti mokslinius tyrimus. Šių metų pradžioje, kartu su kitais LSU studentais, jis keliavo į Torontą, kur vyko NBA Visų žvaigždžių savaitgalis, stebėjo pasaulinio lygmens sporto įvykį, domėjosi jo rengimo subtilybėmis.

NBA All-Star Game

„Kadangi NBA daug dėmesio skiria skaitmeniniams produktams, tai labai artima daugeliui mano veiklų. Nors daug kas kalba apie konkurencijos didėjimą tarp NBA ir Europos krepšinio, galėčiau tiesiog pasakyti, kad Europa gerokai atsilieka nuo NBA. Sporto vadyboje svarbios tampa naujosios technologijos - e-sportas, vaizdo žaidimai. Turime puikią IT infrastruktūrą ir specialistus, tad sporto organizacijų atstovams norint sukurti išskirtinę pridėtinę vertę yra geros sąlygos. Mūsų rinka nedidelė, tad turime kurti išskirtinius skaitmeninius produktus ir jo pasiekiamumą globalioje rinkoje“ , – sakė Sporto industrijų programos absolventas.