Šį kartą DELFI skaitytojams pristatome dar vienos „Nacionalinio interjero dizaino konkurso“ dalyvės, specialistės Indros Marcinkevičienės įrengtą butą. Jo įrengimas nuo nulio, kartu su apdailos darbais, medžiagomis ir visais baldais kainavo 22 658 eurus. Tuo tarpu, vien tik interjero dekoras kainavo 11 460 eurų.

Šiuo metu šis vos 35 kvadratinių metrų pilnai įrengtas butas parduodamas už 82 609 eurų.

Dizainerė jau pirminiame plane apgalvojo visus įmanomus sprendimus bute, taigi specialistei beveik identiškai pavyko atkartoti prieš tai kurtas vizualizacijas.

„Visų pirma, tai yra labai maža erdvė, tik tai 35 kvadratai ir kai ištraukiau būtent šį butą iš pat pradžių buvau labai išsigandus, nes tikrai maža erdvė. Tada aš pasirinkau, kad reikia daryti tokį jaunatvišką stilių, kad jis būtų be galo pozityvus, nes pas mus to negatyvo Lietuvoj jau tiek daug, kad galvoji reikia perversmą daryti“, – juokiasi dizainerė.

Dizainerės teigimu, tokią mažą erdvę išgelbėti galėjo tik ryškios spalvos ir itin drąsūs sprendimai. I. Marcinkevičienė, derindama pilką spalvą ir betoną kartu su savo sukurta spalvų kombinacija, butą norėjo paversti savotišku paveikslu.

„Būtent šita siena ir lubos yra ta tokia spalvų kombinacija, į kurią tu žiūri ir toks jausmas, lyg tu žiūrėtumei į jūros gylį. Tai iš karto duoda tą 3D jausmą“, – aiškina pašnekovė.

Interjero dizainerė pasakoja, kad spalvų kombinaciją „pratęsti“ norėjo ir ant šaldytuvo. Tokiomis pat spalvomis kaip ir siena bei lubos dryžuotas šaldytuvas esą sudaro vientisumo įspūdį bei yra linksmas interjero akcentas.

„Man patinka antikvariniai baldai, kuriuos aš dažnai perkuriu per savo prizmę ir čia yra irgi panaudotas stalo ketvirtadalis. Tai yra toks toks truputį pokštas. Čia tik ketvirtadalis stalo ir tik su viena koja, bet jis tikrai yra tvirtas, todėl galima čia sėdėti ir linksmai leisti laiką“, – tikina dizainerė.

Interjere gausu ir kitų įspūdingų baldų. Kadangi butas iš tiesų mažas, viena erdve dalijasi ir svetainė su virtuve, ir miegamasis. Dizainerė visiškai atskirti erdvių nenorėjo, mat tai dar labiau sumažintų kambarį. Užuot to, specialistė miegamąjį ir svetainę su virtuve subtiliai riboja spalvota patvaria širma.

Anot specialistės, norint mažoje erdvėje sukurti įspūdingą interjerą, svarbu nebijoti eksperimentuoti, rinktis kuo daugiau spalvų, sukursiančių gylio efektą, ir nedvejoti dėl netikėtų svečius net šokiruosiančių sprendimų.

Jūsų vertinimui pateikiame ir dizainerio sukurtų vizualizacijų bei jau įrengto interjero palyginimą:

Vizualizacijos (kairėje) ir įgyvendintas interjeras (dešinėje)
Vizualizacijos (kairėje) ir įgyvendintas interjeras (dešinėje)

Nacionalinio interjero konkurso“ finalo dalyviai savo interjerus kūrė „Žvėryno namuose“ ir „Ozo namuose“.