Parodas atidarė LR MInistras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, Vidaus reikalų ministras Tomas Žilinskas, Susisiekimo ministras Rimantas Stankevičius ir Ūkio viceministrė Rasa Noreikienė.

“Iš 141 pasaulio šalies esame septinti nuo galo pagal inovacijų kiekį. Tikiu, kad tokios parodos pagerins šį rezultatą, o jose vykstančios konferencijos paskatins bendradarbiavimą”, - atidarydamas parodas kalbėjo A.Butkevičius.

Ūkio viceministrė R.Noreikienė pasidžiaugė, kad šiemet “Litexpo” rūmuose buvo surengta jau 12 tarptautinių parodų: “Tai patvirtina, kad turime ką parodyti ir mokame parodyti.”

Vidaus reikalų ministras T.Žilinskas pristatydamas parodą BALTTECHNIKA sakė: “Džiaugiuosi, kad mūsų šalyje sukurti gynybos pramonės produktai yra konkurencingi visame pasaulyje. Tai patvirtina faktas, kad net 90 procentų jų iškeliauja svetur.”

Dauguma parodų ekspozicijų skirtos verslininkams, specialistams. Tačiau ir čia yra “saldainiukų”, skirtų plačiai auditorijai. Tai ekspozicija “Lenktynių mechanika”, kurioje demonstruojami įvairiausi sportiniai automobiliai. Čia galime pamatyti ir agresyvų drifto automobilį ir pirmąjį “Toyota” visureigį, kuriuo lietuviai kadaise pirmąsyk pasiekė Dakaro maratono finišą.

Šalia rikiuojasi modernus, dykumų piloto Antano Juknevičiaus “Toyota Hilux”, o Andžejaus Dzikevičiaus sukurtas ir Lietuvoje pagamintas bekelės monstras netrukus iškeliaus į sunkiausią bekelės maratoną Ladogoje.

Šalia sportinių automobilių rikiuojasi naujausi furgonai, pikapai, dalyvaujantys konkurse “Lietuvos komercinis automobilis 2016”. Geriausias verslo automobilis bus išrinktas penktadienį, 14 valandą, “Litexpo” 4-oje salėje.

Besidomintys automobiliais gali apžiūrėti naujausius vilkikus, sunkvežimius, autobusus, domėtis šalies logistikos pasiekimais, apžiūrėti parodą “Mechanika”, kurioje demonstruojami naujausi aksesuarai automobiliams, moderni serviso įranga.

Visos trys parodos Lietuvos parodų ir kongresų centre “Litexpo” vyks gegužės 18-20 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)