Savarankiškai pasirinkus purvo procedūras galimos nemalonios pasekmės. Procedūros nerekomenduojamos ir vėžiu, tuberkulioze, tromboze, inksų sutrikimo, širdies vainikinių kraujagyslių ligomis sergantiems žmonėms.

Lietuvoje naudojamas durpinis purvas

Vienos prestižinės sanatorijos atstovas pasakojo, kad procedūroms ir gydymui naudojamas purvas, kuris formuojasi nuosavame karjere. Pirmiausia jame susidaro balto dumblo nuosėdos, kurios vėliau pavirsta pelke – durpynu. Jis kasamas kasdien ir naudojamas įvairioms procedūroms. Gydomąjį purvą sudaro organinės ir neorganinės medžiagos, vitaminai, antibiotikai ir į hormonus panašios medžiagos.

Pasak fizinės medicinos gydytojo Arvydo Balčiaus purvo procedūros daro didelį poveikį žmogaus sveikatai ne tik dėl minėtos savo cheminės sudėties.

„Purvas gali ilgai laikyti norimą temperatūrą, jo šilumos laidumas yra mažas. Jo temperatūra būna apie 38-40 laipsnių šilumos“, – sakė gydytojas.
Purvo vonios

Dėl šių savybių purvas suaktyvina kraujotaką, purve esančios medžiagos per žmogaus odą patenką į organizmą ir stiprina imuninę sistemą, gerina mitybą.

Gydo paralyžių

Vyras minėjo, kad priklausomai nuo to, kokiam gydymui yra naudojamas purvas, skiriasi ir procedūros. Galimos purvo aplikacijos, vonios, purvo tamponai, purvo procedūros, skirtos dantenoms. Purvo aplikacijos ir vonios rekomenduojamos tiems, kurie skundžiasi sąnarių, nugaros, stuburo skausmais.

Kalbėdamas apie parodontozę, vyras minėjo, kad purvas sukamas į binto gabalėlius, šildomas ir dedamas ant dantenų.

„Kaip žinome, parodontozė yra uždegiminis procesas, tad dėka purvo procedūros yra stimuliuojama nervinė sistema, gerinama kraujotaka.“

Vyras minėjo, kad purvo procedūros tinkamos ir sergantiems paralyžiumi  ar po avarijos stuburo pažeidimus patyrusiems.

„Pažeidus stuburą gali vystytis raumenų atrofija, purvo procedūros neatstato žmogaus judesio, bet pagerina kraujotaką“, – teigė pašnekovas.

Gydytojai išskiria tokius purvo procedūrų privalumus:
1. Mažina raumenų ir sąnarių skausmus. Karštas purvas turi prieš uždegiminių savybių.
2. Geriausiai atpalaiduojantis dalykas. Purvas yra šiltas, švelnios tekstūros.
3. Detoksiduoja kūną. Purvo vonios pašalina iš jūsų kūno toksinus ir kitus nešvarumus.
4. Padaro odą švelnesnę. Purvas turi savybių, kurių dėka gerai nušveičiama oda.
5. Gerina kraujotaką. Sūkurinės vonios purkštukai ir šiltas purvas suaktyvina kraujotaką.
6. Subalansuoja pH. Purvo detalės įsigeria į kūną ir subalansuoja žmogaus pH.
7. Išlaisvina nuo blogų minčių, leidžia medituoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)