1. Pomeranijos špicas, vardu Boo

Boo – nedidelis devynių metų amžiaus šunelis. Jo šeimininkei 2009 metais socialiniuose tinkluose pradėjus talpinti augintinio nuotraukas, šis tapo tikra interneto sensacija. Dėl savo išvaizdos ir panašumo į meškutį, Boo gerbėjų pramintas mieliausiu šunimi pasaulyje.

Šunelis internete itin populiarus: „Facebook“ jį mėgsta apie 17 milijonų, „Instagram“ - maždaug 600 tūkstančių, „Twitter“ – dar apie 4 tūkstančius žmonių.

Amerikoje gyvenantis špicas per savo karjerą spėjo sudalyvauti keliose televizijos laidose, daugybėje renginių ir švenčių, apie jį rašė garsūs laikraščiai ir žurnalai.

Boo intensyviai dirba – fotografuojasi, filmuojasi reklamose. Šunelio šeimininkė Irene Ahn yra išleidusi dvi didelio populiarumo sulaukusias knygas, kuriose puikuojasi augintinio nuotraukos. Leidiniai išversti į prancūzų, italų, vokiečių kalbas.

2. Mopsai Minnie ir Max

Nors tai yra du keturkojai, tačiau juos reikėtų skaičiuoti kaip vieną – žymieji dvynukai yra tiesiog neišskiriami. Kartu valgo, miega, eina pasivaikščioti.

Kalifornijoje gyvenantys šuneliai sulaukė didelio populiarumo internete. Čia išplito įrašas, kuriame užfiksuota, kaip keturkojai sinchroniškai linksi galvomis. Galvomis kinkuojantys mopsai – taip šį duetą praminė gerbėjai.

Vaizdo įrašuose dvynukams kompaniją dažnai palaiko kiti jų namuose gyvenantys mopsų veislės atstovai.

Keturkojai populiarūs socialiniuose tinkluose. Juos „Youtube“ seka apie 30 tūkstančių gerbėjų, populiariausias vaizdo įrašas peržiūrėtas daugiau nei šešis milijonus kartų.

Šunelių „Facebook“ puslapis yra subūręs 900 tūkstančių, „Twitter“ – daugiau nei 15 tūkstančių gerbėjų. Verta paminėti ir socialinį tinklapį „Instagram“, kuriame kadrais iš mopsų gyvenimų domisi 20 tūkstančių gerbėjų.

Apie keturkojus kalbėta ir televizijos pokalbių laidose, taip pat dvynukai fotografuojasi, dalyvauja įvairiuose projektuose, renginiuose.

Šių šunelių veikla siejama ir su labdara. Pavyzdžiui, Minnie ir Max‘o įvaizdis panaudotas raginant žmones gelbėti į prieglaudas patekusius mopsų veislės atstovus.

3. Prancūziškas buldogas Manny

Manny – tai dar viena gauruota ir amsinti įžymybė. Šis šunelis vadinamas populiariausiu buldogu internete.

Toks titulas jam suteiktas ne veltui. Kaip ir kiti keturkojai kolegos, Manny turi daugybę gerbėjų. Socialiniame tinkle „Facebook“ jų yra daugiau nei milijonas, puslapyje „Instagram“ buldogo nuotraukomis džiaugiasi apie 700 tūkstančių žmonių. Jis turi ir asmeninę interneto svetainę.

Šunelio „Youtube“ puslapyje galima rasti nemažai vaizdo įrašų, kuriuos peržiūrėjo tūkstančiai. Čia Manny demonstruoja kostiumus, dalyvauja vakarėliuose, leidžia įdomius garsus ar tiesiog drybso kriauklėje.

Amerikoje gyvenantis buldogas fotografuojasi, reklamuoja produktus, dalyvauja televizijos laidose, keliauja po pasaulį, bendrauja su gerbėjais. Tačiau svarbiausia, kad šunelio veikla susijusi su labdara ir pagalba gyvūnams.

Manny uždirbami pinigai dosniai aukojami prieglaudos namams, šunų teises ginančioms organizacijoms.

Gerbėjai gali įsigyti pačios įvairiausios atributikos su Manny atvaizdu: marškinėlių, puodelių, pagalvėlių, krepšių, šunims skirtų kremų.

Įdomu tai, kad šis buldogas pavadintas Manny vardu, siekiant pagerbti filipiniečių bokso čempioną Manny Pacquaio.

4. Maltos bišonas, vardu Milo

Susipažinkite su Milo. Šis nedidukas baltas gyvūnėlis yra didelė žvaigždė internete. Į delną telpantis mažylis pavergė tūkstančius gerbėjų.

Šiam keturkojui – treji. Populiarus jis tapo palyginus neseniai, tačiau šuo užtikrintai kopia karjeros laiptais.

Šuo dalyvauja TV laidose, įvairiuose renginiuose, šventėse. Gerbėjai teigia negalintys atsispirti gyvūnėlio žavesiui ir mielam snukučiui.

Didžiausio populiarumo sulaukia Milo nuotraukos, todėl buvo pasirūpinta išleisti atvirukus su bišono atvaizdu.

Šunelis gyvena Kanadoje, Toronto mieste, tačiau daug keliauja. Pagrindinė Milo veikla susijusi su... mada. Jo šeimininkai pasakoja susidūrę su sunkumais, ieškodami tinkamų ir mielų drabužėlių dekoratyviniams augintiniams. Tai paskatino juos ieškoti alternatyvų.

Milo yra savo drabužių ir aksesuarų, skirtų šunims, reklaminis veidas. Vidutiniškai prekės iš jo kolekcijos kainuoja apie 25-60 dolerių. Čia galima rasti įvairių megztukų, marškinėlių ir netgi peteliškių.

Teigiama, kad kai nedirba, gyvūnas mėgsta leisti laiką su kitais šunimis ir skuba į parką – Milo dievina pasivaikščiojimus.

5. Chihuahua ir taksų veislės mišrūnas Tuna

Šunelis, vardu Tuna, yra unikalus tiek savo išvaizda, tiek ir savo istorija. Be to, šis gyvūnėlis yra vienas populiariausių keturkojų internete.

Daugelis pasakytų, kad Tuna estetiškai nėra patrauklus. Šis šuo turi sąkandžio problemą, todėl viršutiniai gyvūnėlio dantys dažnai būna atsikišę. Gyvūno oda keistai plona ir raukšlėta. Tačiau dėl savo neįprastos išvaizdos šuniukas ir pelnė simpatijas visame pasaulyje.

Kai šis šuo buvo vos kelių mėnesių amžiaus, šeimininkė, pamačiusi vienoje Los Andželo turgavietėje, jį išgelbėjo. Šunelis laikytas negražiu, todėl niekas nenorėjo jo priglausti. Tuna gavo viską, ko nusipelnė kiekvienas gyvūnas - šiltus namus, skanaus ėdalo, o visų svarbiausia - meilę ir rūpestį.

Šeimininkė taip žavėjosi savo augintiniu, kad kai šiam sukako metukai, pradėjo jo nuotraukas talpinti internete. Taip prasidėjo šunelio sėkmės istorija. Dabar Tuna turi daugybę gerbėjų.

Tuna aktyviai dalyvauja TV laidose, renginiuose, šventėse. Didelį dėmesį skiria labdarai ir gyvūnų globai. Jo uždirbami pinigai aukojami prieglaudoms.

Šaltinis
© Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Specialus projektas „Gyvūnų terapija“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)