DELFI kartu su modernių apželdinimo kursų ,,Geltonas karutis“ organizatore Lina Liubertaite apsilankė trijuose sostinės daugiabučių kvartalų kiemuose ir įvertino, kokie kraštovaizdžio sprendimai gali pagražinti jūsų kiemą ir kaip nesudėtingai tai padaryti.

Grupuokite augalus

Gudelių šile L. Liubertaitė pastebėjo po tris vienetus pasodintus alyvų krūmus. Jie buvo skirtingų spalvų. 

„Kraštovaizdžio dizaineriai rekomenduoja: planuodami aplinką, grupuokite, sodinkite tris, penkis ar septynis augalo vienetus, tai atrodo gerai ir bus lengva prižiūrėti, šienauti aplinkui, negu tuos, kurie bet kaip pasodinti ir išmėtyti po veją“, - sakė L. Liubertaitė.

Stovėjimo aikštelėje – žalia veja

L. Liubertaitė rekomendavo atkreipti dėmesį į vieno iš daugiabučių kiemo automobilių stovėjimo aikštelę.

„Įrengtas betoninis korys, kurio tarpuose pasėta žalia veja yra ypač geras pasirinkimas sodyboje. Kitos aikštelės paprastai būna išklotos trinkelėmis ar betono danga, o šis yra ekologiškas, ir kai palyja, tas vanduo įsigeria į žemę ir taip išsaugome daugiau tos žalumos“, - kalbėjo ekspertė.

Vaikščiodama Beržų terasų daugiabučių kieme, L. Liubertaitė atkreipė dėmesį į nelygų aplinkos reljefą. Pašnekovė teigė, kad dažnai jo nelygumus kiti laiko trūkumu ir nežino, kaip jį išnaudoti. Tačiau aplinkos dizaineriai yra kitos nuomonės ir pataria tai paversti privalumu.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)