Įmonė: MB „Mano Sparnai“

Komanda:

Pagrindiniai komandos nariai - Vytautas Ratkevičius, Rimvydas Maciulevičius, Augustė Duobaitė bei Šarūnas Grigaliūnas; keli žmonės nuolat keičiasi, priklausomai nuo projekto užduoties.

Produktas:

Verslininkas Vytautas Ratkevičius, įmonės „Mano Sparnai“ vadovas, integraciją į sparčiai augančią bepiločių orlaivių rinką pradėjo pastebėjes, jog jie ėmė itin sparčiai populiarėti visame pasaulyje. MB „Mano Sparnai“ specializuojasi mokyme, verslo bei paslaugų formavime, moksliniuose tyrimuose bei technologinėje plėtroje, pasitelkiant bepiločius lėktuvus. 

Pagrindine savo paslauga V. Ratkevičius išskiria bepiločių orlaivių valdymo nuotolinę mokyklą, kurioje sėkmingai apmokomi pirmieji 300 klientų. Pagrindiniai įmonės klientai yra verslo sektoriuje. Įmonė plėtoja ir projektą „Išmanusis Turizmas" – čia filmavimo technika aprūpinti skraidantys ir nardantys bepiločiai panaudojami suteikti kelionių entuziastams dar nepatirtų, unikalių įspūdžių, atskleisti paprastai neprieinamų reginių. Pavadinimą šiai veiklai laidos „Startas“ filmavimo metu pasiūlė vienas mentorių – profesorius Vladas Algirdas Bumelis.

Didžiausias iššūkis:

Didžiausia problema projekto „Startas“ dalyviai laiko tinkamą kompetencijos ir entuziazmo balansą. „Tie, kurie būna entuziastingi, ne visada būna kompetentingi“, - daugelį verslininkų varginančią darbo jėgos problemą įvardijo V. Ratkevičius. „Be to, mūsų projektas apjungia naujausias technologijas ir jų integravimą į klasikinius verslo modelius, tarkime, turizmą. Kartais nėra paprasta išjudinti senbūvius inovacijomis, o taip pat ir surasti pakankamai stiprių technikų“, - pridūrė vadovas. Anot jo, įmonei laidoje „Startas“ labiausiai praverstų ekspertų konsultacijos dėl eksporto, importo ir naujo produkto įvedimo į rinką, taip pat svarbūs klausimai dėl viešosios komunikacijos bei investicijų plėtrai pritraukimas.

Labiausiai džiuginantis pasiekimas:

Įmonė ypač džiaugiasi „Smart Tourism" pristatymu ir pergale konkursinėje atrankoje Madrido „International Lab“ renginyje, kur „Mano Sparnai“ iš visų konkurso dalyvių buvo pripažinti geriausiais.

Tikslai ir planai:

„Siekiame įsitvirtinti Ispanijos ir Maltos rinkose, padidinti profesionalių darbuotojų skaičių, išplėsti techninę bazę. Tikimės tapti lyderiaujančia bepiločių pasalugų formavimo bei tiekimo įmone ne vien tik Europoje“, - planais dalijosi V. Ratkevičius.