Pastaruoju metu jų ypač pamėgti išpuoselėti ir malonūs akiai poilsio kompleksai, kurie be į ežerą atsiveriančio vaizdo, pasižymi idealiai sutvarkyta aplinka. Vaikštinėdamas po tokias vietas, dažnas atsidus, manydamas, kad niekada nieko panašaus negalės susikurti pats, juk tai kainuoja milžiniškus pinigus, be to, įspūdingai aplinkai sukurti reikalingas profesionalų prisilietimas.

Atėjo laikas paneigti tokius mitus: modernių apželdinimo kursų „Geltonas karutis“ organizatorė Lina Liubertaitė atskleidė ypač paprastus būdus, kaip savo namo ar sodybos kiemą paversti ne ką prastesniu negu poilsio kompleksu.

Kartu su DELFI komanda ji apsilankė viename prabangiausių Lietuvos poilsio kompleksų, kuriame yra nakvoję slapta Lietuvoje viešėję Holivudo aktoriai ir net kone viską sau galintis leisti šeichas. Pastarąjį, pasak vietos darbuotojų, ypač  sužavėjo pasodinti serbentai, kuriuos jis skanavo vos tik išėjęs iš prabangios vilos. L. Liubertaitės pastebėjimu, minėtieji serbentai yra ypač praktiškas pasirinkimas: krūmai leidžia mėgautis vasaros malonumais: uogų derliumi.

Tiesa, pašnekovė atkreipė dėmesį į krūmų juodžemių juostą, kurioje moteris rekomendavo įrengti plastikines sieneles.Toks būdas ne tik palengvintų serbentų ar kitų krūmų priežiūrą, bet ir vejos šienavimą aplink juos padarytų patogesniu.

Kalbėdama apie išpuoselėtą vietos veją, ekspertė patarė patiems neskirti jai tiek daug dėmesio ir laiko.

„Lai veja būna natūralesnė, su įvairesne augalija, kuri būtų šiek tiek aukštesnė už žolę“, - sakė pašnekovė. Tai, jos nuomone, suteiks natūralumo ir jaukumo jūsų sodybos kiemui.

Daugiau apie aplinkos dizaino detales ir idėjas, kurias galima pritaikyti ir sau, vaizdo reportaže: 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (211)