Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras tradiciškai sudarė nemokamų veiklų kalendorių „Ir kūnui, ir sielai“, kuris pasipildė keliomis naujomis veiklomis.

Nemokamų veiklų kalendoriuje po žiemiškos pertraukos antradienio vakarais nuo 17 val. ir vėl atgyja šiaurietiškojo ėjimo žygiai, o trečiadieniais nuo 16 val. senjorai vėl kviečiami į jiems skirtas vaikščiojimo grupes.

Ieškantiems harmonijos padės ketvirtadieniais 17 val. rengiami poezijos terapijos užsiėmimai.

Be šių su pavasariu atgijusių veiklų, Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras džiaugiasi galėdamas klaipėdiečiams pristatyti net tris naujoves – tai šokiai senjorams, muzikos terapija besilaukiančioms moterims ir seminaras, išmokysiantis suvaldyti stresą.

2015-ieji Klaipėdoje paskelbti Senjorų metais, tad jau nuo kovo 3 d. startuoja šokių užsiėmimai, skirti vyresnio amžiaus žmonėms, kurie bus organizuojami kiekvieną antradienį 11 val. Šios treniruotės skirtos lavinti senjorų fizines ypatybes, programa specialiai sukurta vyresnio amžiaus žmonėms. Jų metu šokama individualiai, ne poromis, tad į užsiėmimus galima eiti nesukant galvos dėl šokių partnerio, o Lotynų Amerikos ir klasikinių šokių melodijos, nesudėtingi judesiai – geros nuotaikos užtaisas visai dienai.

Dar viena naujiena – tai muzikos terapija nėščiosioms. Nors muzikos terapija į kalendorių „Ir kūnui, ir sielai“ įtraukiama ne pirmą kartą, tačiau iki šiol jie buvo skirti visiems, besidomintiems šia savotiška meditacijos forma – jie ir toliau bus rengiami antradieniais 19 val.

Be šių įprastų užsiėmimų du kovo antradieniai, nuo 17 val. 30 min. bus skirti muzikos terapijai kūdikių laukiančioms moterims, mat, specialistų teigimu, muzikos klausymas, muzikavimas, dainavimas yra viena puikiausių bendravimo su kūdikėliu formų – taip natūraliai slopinamas nerimas ir stiprinamos malonaus laukimo galimybės. Viena iš pagrindinių šių užsiėmimo dalių bus lopšinės ir jų mokymasis.

„Visiems dirbantiems ir kasdien susiduriantiems su sunkumais žmonėms, itin naudinga naujiena – tai kovo 23 d. Klaipėdos visuomenės sveikatos biure rengiamas seminaras „Atpalaiduojantis kvėpavimas streso valdymui“. Šiame užsiėmime, kuris vyks dirbantiems žmonėms patogiu metu po darbo – 17 val. 15 min., bus mokoma kvėpavimo, atsipalaidavimo technikos, susirinkusieji išmoks suvaldyti stresą, taip pat bus supažindinami ir su jogos pradmenimis“, – pasakojo visuomenės specialistė Vaida Burinskaitė.

Be šių naujovių Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biuras siūlo ir visas kitas jau įprastas treniruotes ir užsiėmimus. Miestiečių jau nebereikia raginti susirinkti į kolektyvinį bėgimą antradienių vakarais 19 val. miesto parke, o kūdikių laukiančios klaipėdietės jau įprato lankytis mankštose nėščiosioms, kurios organizuojamos kas antrą trečiadienį ir penktadienį.

Aktyvūs uostamiesčio gyventojai jau seniai pamėgo Klaipėdos visuomenės sveikatos biure rengiamas zumbos treniruotes, kurios organizuojamos kas antrą trečiadienį ir penktadienį. Įprastai Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biure pirmadienio ir ketvirtadienio rytais vyksta kalanetikos užsiėmimai. Šį mėnesį įtraukti du papildomi užsiėmimai vakarais 17 val. 15 min., kurie yra skirti dirbantiems žmonėms.

Į visus nemokamus užsiėmimus, išskyrus kolektyvinį bėgimą, būtina išankstinė registracija tel. (8 46) 23 40 67, 8 612 30179, 8 615 12609 arba el. p. vaida@sveikatosbiuras.lt. Išsamų tvarkaraštį galima rasti www.sveikatosbiuras.lt, „Facebook“ paskyroje „Klaipėda sveikas miestas: JUDĖK PIRMYN“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją