Intriguojančiame, azartiškame ir netradiciniame tiek savo forma, tiek trukme renginyje žaidimų kūrimo profesionalai ir mėgėjai pasiskirstys į komandas ir net dvi paras kurs naujus kompiuterinius bei stalo žaidimus. Nuo idėjos iki veikiančio prototipo per 48 valandas – toks šio renginio iššūkis, kurį kiekvienų metų paskutinį sausio savaitgalį priima tūkstančiai žaidimų kūrėjų visame pasaulyje. Visi dalyviai, pasibaigus kūrimo maratonui, įvertinami naujai sukurtų produktų peržiūros metu.

Renginio organizatoriai nesikuklindami prognozuoja, jog šiųmetis „LT Game Jam“ dalyvių skaičiumi bus didžiausias hackathon tipo renginys Lietuvoje. Po itin sėkmingo pernykščio žaidimų kūrimo maratono, kurio metu buvo sukurta virš 30 žaidimų, 2015 m. renginio mastai yra gerokai didesni, nes jis pirmąkart vyks net trijuose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.

„Žaidimų industrija, kurioje vyrauja kūrybiškumas ir išmonė, šiandien yra ypač aukštos pridėtinės vertės rinka, kuri įkainojama 100 milijardų eurų. Ši veiklos sritis patraukli dėl palyginti mažų sąnaudų, o vystant žaidimų kūrimo pramonę galima sugeneruoti itin sėkmingą tarptautinį verslą. Lietuviai savo kūrybiškumu niekuo nenusileidžia kitoms šalims, tačiau jiems dažnai pritrūksta technologinių sprendimų ir žinių. Apjungdami kūrybinį potencialą ir technologijas šiuo renginiu mes siekiame įgalinti žaidimų kūrimo industrijos vystymąsi Lietuvoje“ – renginio svarbą akcentavo Klaipėdos mokslo ir technologijų parko direktorė Roma Stubrienė.

„Žaidimų kūrimo pramonė Pasaulyje savo pajamomis jau viršija kino industriją, todėl šiam sektoriui turi būti skiriamas labai didelis dėmesys. Vilniuje jau veikia net kelios dešimtys žaidimo kūrimo kompanijų, tačiau Klaipėdos krašte kol kas yra tik viena, todėl itin svarbu, jog čia tokia veikla būtų organizuojama ir vystoma, nes miestui itin reikalingos inovatyvios ir naudingos verslo idėjos,“ – kalbėjo Klaipėdos apskrities darbdavių asociacijos pirmininkas Aras Mileška.

Pirmą kartą į uostamiestį atkeliavęs „LT Game Jam“ renginys – neįkainojama proga tiek būsimiems žaidimų kūrėjams, tiek šios srities žinovams pabendrauti, užmegzti naujų ryšių, atskleisti savo kūrybinius gebėjimus ar tiesiog puiki galimybė gerai praleisti laiką. Nepaisant amžiaus, patirties ar gebėjimų jame gali dalyvauti visi norintys kurti žaidimus, tačiau šiemet organizatoriai siekia pritraukti kuo daugiau moksleivių bei studentų, kurie domisi programavimu, elektroninių dizainu ir ypač tuos, kurie užsiima žaidimų kūrimu.

Nors renginio tikslas yra padaryti veikiančius žaidimų prototipus, tačiau jų kūrimas nebūtinai pasibaigia kartu su renginiu. „LT Game Jam“ metu gimstančios nuostabios idėjos neretai virsta komerciniais produktais, todėl šiame renginyje galima ne tik pasisemti daugiau patirties, bet ir susirasti naujų pažinčių bendravimui arba bendradarbiavimui, sužinoti, kas tokia ar panašia veikla užsiima Lietuvoje ir už jos ribų.

Šia iniciatyva tęsiamos žaidimų kūrimo Lietuvoje maratonų istorinės tradicijos – pirmasis renginys įvyko 2002-aisiais ir buvo antrasis įvykęs žaidimų kūrimo maratonas pasaulyje. Renginį organizuoja Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacija, vienijanti dvylika žaidimų kūrimo kompanijų, atstovaujančių virš 150 šios srities profesionalų šalyje. 

„LT Game Jam“ ne tik suburia Lietuvos žaidimų kūrėjų bendruomenę, bet ir supažindina su šiuo gana nauju sektoriumi jaunus žmones. Organizatoriai tikisi, jog tokie renginiai padarys ženklią įtaką, nes žaidimų kūrimas yra itin perspektyvi sritis, su kuria nemaža dalis Lietuvos jaunimo gali sieti savo profesinę ateitį.

Renginys vyks 2015 m. sausio 23-25 d. Pradžia – sausio 23 d. (penktadienį) 18 val. Klaipėdos mokslo ir technologijų parke (Herkaus Manto g.84, Klaipėda).

Registracija bei papildoma informacija internetinėje svetainėje: http://2015.gamejam.lt/

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)