Ši investicija į šiukšliavežių parko atnaujinimą bendrovei kainavo beveik 0,5 mln. eurų. Anot „Ecoservice“ generalinio direktoriaus Arūno Makausko, minėta investicija jau pasitvirtino. Naujosios mašinos tvarkys Vilniaus ir Klaipėdos gyventojų atliekas.

„Pirmąją tokio tipo šiukšliavežę sostinės gyventojams pristatėme jau praėjusių metų kovo mėnesį. Mūsų tikslas buvo optimizuoti atliekų surinkimo maršrutus, užtikrinti jų surinkimo ir išvežimo kontrolę, o gyventojams sumažinti rūpesčių galvojant, kokį konteinerį ir kada reikia išstumti. Šis sprendimas pasiteisino su kaupu, jau turime gerų atsiliepimų, todėl nusprendėme toliau judėti modernių sprendimų keliu“, – sakė A.Makauskas.

Automobilyje įdiegti itin pažangūs sprendimai – konteinerių identifikavimo sistema su elektroniniu žemėlapiu, leidžiančiu tiesiogiai iš dispečerinės stebėti ir kontroliuoti šiukšliavežės darbą. Sunkvežimiai pritaikyti patogiam vairuotojo ir aptarnaujančio personalo darbui bei pasižymi tuo, kad į aplinką išmeta labai nedidelį kiekį anglies dvideginio bei atitinka Europos Komisijos patvirtintą „Euro 6“ standartą.

„Ecoservice“ ir jos antrinės bendrovės turės aštuonias tokio tipo mašinas, kurios tvarkys Vilniaus, Klaipėdos, Lazdijų, Varėnos, Šilutės bei Šilalės savivaldybių teritorijas.

„Dirbant su trijų sekcijų automobiliu aptarnaujama tris kartus daugiau konteinerių per tą pačią darbo dieną. 3 kartus sumažėjo ir mūsų bendrovės išlaidos remontui, nes dabar tenka remontuoti ne tris, o vieną automobilį, taip pat daugiau nei dukart sumažinome kuro sąnaudas“, – komentavo A.Makauskas.

2015 metais „Ecoservice“ planuoja atnaujinti parką dešimčia naujų automobilių, iš kurių septyni – trisekcijinės šiukšliavežės. Planuojama investicija į šiukšliavežių parko atnaujinimą bendrovei kainuos viso apie 1,7 mln. eurų.

„Ecoservice“ įmonių grupės šiukšliavežės aptarnauja beveik 600 tūkst. gyventojų 14-oje Lietuvos savivaldybių.

Per mėnesį „Ecoservice“ įmonių grupė surenka apie 15 tūkst. tonų antrinių žaliavų, kurias surūšiuoja ir paruošia perdirbimui. Jas bendrovė eksportuoja į Vokietiją, Latviją, Lenkiją, Čekiją bei kitas šalis.

„Ecoservice“ autoparkas yra vienas didžiausių ir pažangiausių ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse bei europinėje Rusijos dalyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)