Delegacija iš Klaipėdos miesto partnerio Mogiliovo – jau ne pirmoji, kuri atvyksta į uostamiestį perimti gerąją patirtį. Anksčiau Klaipėdoje yra lankęsi Švedijos ir Gruzijos atstovai.

Šįkart į Klaipėdą atvyko Mogiliovo vykdomojo komiteto pirmininko pirmasis pavaduotojas Verakso Aleksandr Viktoravič, komunalinių įmonių valdybos generalinis direktorius Kiblov Andrej Stanislovič ir įmonės „Specautoįmonė“ direktorius Tolpigo Anatolij Aleksejevič.

Susipažinę su Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC), kuris užtikrina efektyvų septynių Klaipėdos apskrities savivaldybių atliekų tvarkymą, darbo specifika, svečiai iš Baltarusijos susitiko su Klaipėdos mero pavaduotoju Artūru Šulcu.

Mogiliovo atstovai teigė jau įsitikinę atliekų tvarkymo sektoriaus Klaipėdoje efektyvumu ir norintys plačiau sužinoti apie Klaipėdos komunalinį ūkį, jo tvarkymą ir perimti iš uostamiesčio gerąją patirtį.

Mero pavaduotojas A. Šulcas pasidžiaugė, kad beveik visose Klaipėdos komunalinio ūkio srityse vyrauja didelė konkurencija, o tai leidžia klaipėdiečiams gauti šilumos tiekimo, šiukšlių išvežimo ir kitas paslaugas konkurencingomis kainomis.

Susitikimo metu buvo aptartos ir verslo sąlygos dabartinėje geopolitinėje situacijoje, poreikis abiejų valstybių verslininkams ieškoti naujų rinkų. Baltarusijos atstovai džiaugėsi, kad Mogiliove daug verslininkų, kurie sėkmingai plėtoja verslą.

Be visa ko, mero pavaduotojas A. Šulcas svečiams papasakojo ir apie miesto institucijų ir gyventojų atvirą ir geranorišką bendravimą, kuris paremtas viešumu ir skaidrumu.

„Kiekvienas klaipėdietis gali apsilankyti miesto tarybos, komitetų ar komisijų posėdžiuose, pasisakyti iš „Klaipėdiečių tribūnos“ ar tiesiog paskambinti merui telefonu“, – sakė A. Šulcas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją