Drabužių dizainerė Liucija Kvašytė savaitgalį Klaipėdoje vykusio festivalio „IKRA MADA“ metu atsiėmė apdovanojimą „Už sveikiausią koncepciją“. Tokia nominacija ir specialus prizas įsteigti Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro iniciatyva.

„Pelnyti šį apdovanojimą man – išties didelė garbė ir įvertinimas“, – dėkojo Vilniaus dailės akademijoje studijuojanti L. Kvašytė.

Autorės kolekciją „Kelionė 83‘ – 13‘“ inspiravo dukters ir tėvo santykiai. Pastarojo paveikslas kolekcijoje perteiktas per idealizuoto personažo – veržlaus, laisvo ir harmonijoje su aplinka esančio alpinisto – įvaizdį, kuris ir sužavėjo „sveikos“ nominacijos steigėjus.

„Tai pirmas kartas, kuomet Klaipėda Sveiko miesto vėliavą įnešė į mados pasaulį ir nutarė paskatinti jaunus kūrėjus sveikas idėjas dažniau integruoti savo darbuose. Tikiuosi, kad ši nominacija taps tradicija. Be to, sukasi minčių šiemet užsimezgusią draugystę su „IKRA MADA“ festivaliu ateityje išplėsti pasiūlant publikai ir turiningų diskusijų, seminarų įvaizdžio bei sveikatos temomis“, – kalbėjo Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro direktorė Jūratė Grubliauskienė.

Pirmuoju ir vieninteliu Lietuvos miestu Pasaulinės sveikatos organizacijos (PSO) Sveikų miestų tinklo nariu Klaipėda oficialiai tapo 2011 m. pradžioje.

„Esame įsipareigoję siekti, kad sveikatos aspektas taptų svarbiu kalbant apie bet kurią miesto gyvenimo sritį ir šio savo įsipareigojimo laikomės. Visuomenės sveikatos specialistų bendradarbiavimas su architektūros ir miesto planavimo profesionalais Klaipėdoje – dar vienas šaunus pavyzdys“, – sakė J. Grubliauskienė.

Įstaigos vadovė priminė, jog uostamiestyje praėjusią savaitę buvo pristatytas konkursas „Projekto idėja Sveikam miestui“. Iki gruodžio 6-osios laukiamos bet kurios Sveiko miesto tikslus įgyvendinančios idėjos – tiek paruoštos konkursui, parodai ar studijoms, tiek įtrauktos į realų, įgyvendinimui skirtą teritorijų planavimo, aplinkotvarkos, statybos ar interjero projektą.

Konkurso „Projekto idėja Sveikam miestui“ laimėtojai bus išrinkti ir paskelbti gruodžio 29 d., jiems numatyti piniginiai prizai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją