„Vertinimui įtakos turėjo daug faktorių: pardavimų augimas, prekės ženklo žinomumas, logistika, darbuotojų profesionalumas“, – sako Šri Lankos koncerno „Imperial Teas“ direktorių valdybos vadovas, vykdomasis direktorius Jayantha Karunaratne.

Pasak jo, didžiausią įspūdį padarė UAB „Gemaga“ pasiekimai Lietuvoje, kur „Impra“ tapo viena iš populiariausių arbatų. Įvertinus tai, UAB „Gemaga“ buvo suteiktos teisės platinti „Imperial Teas“ produkciją ne tik Baltijos šalyse ir Lenkijoje, bet ir Balkanuose.

„Vieno didžiausių pasaulyje arbatos gamintojų įvertinimas taps mūsų veiklos katalizatoriumi. Šri Lankos koncernas, įvertinęs mūsų pasiekimus, išreiškė didžiulį pasitikėjimą ir pasiūlė statyti Lietuvoje logistikos centrą, kuris aprūpintų produkcija visą Vakarų Europą. Šri Lankos koncerno investicijos Lietuvoje gali siekti iki 10 milijonų JAV dolerių“, – sako UAB „Gemaga“ direktorius Gediminas Stanevičius.

Anot jo, šiuo metu ieškomi tinkami logistikos centrui sklypai Klaipėdos regione, taip pat rengiamas pradinis komplekso projektas. Planuojama, kad jis užims ne mažiau nei 15 tūkstančių kvadratinių metrų.

Naujas logistikos kompleksas galėtų pradėti veiklą 2016 metais ir leistų sustiprinti ne tik „Impra“ arbatos pozicijas Europoje, bet ir įvesti kitus „Imperial Teas“ prekės ženklus – „Royal Elixir“ , „Heavenly“ bei „Regal“. Lietuvą „Imperial Teas“ produkcija pasiektų laivais, Klaipėdos logistikos centras skirstytų prekes visai Europai.

Apsilankęs Lietuvoje, Šri Lankos koncerno „Imperial Teas“ direktorių valdybos vadovas, vykdomasis direktorius Jayantha Karunaratne pripažino, kad žolelių arbatos žaliavos Baltijos šalyse yra aukštos kokybės, todėl svarstoma galimybė Kaune statyti žolelių arbatos gamyklą.

„Ceilone išauginta ir surinkta arbata visą laiką bus pakuojama mūsų šalyje. Tokiu būtu mes užtikriname produkcijos kokybę. Jei kalbame apie žolelių arbatą, tai Lietuva išsiskiria ne tik puikia žaliavos kokybe, bet ir giliomis šios arbatos vartojimo tradicijomis. Kartu su mūsų partneriais svarstome galimybes pastatyti Lietuvoje mūsų koncerno žolelių arbatos gamyklą“, – sako Jayantha Karunaratne.

Šri Lankos koncernas „Imperial Teas“ yra vienas didžiausių arbatos gamintojų pasaulyje. 2013 metais „Imperial Teas“ pagamino daugiau nei 15 milijonų kilogramų arbatos, pardavimai siekė 81 milijoną JAV dolerių. Šiais metais planuojama pagaminti apie 20 milijonų kilogramų arbatos ir pasiekti 100 milijonų JAV dolerių pardavimus. Koncernui priklauso ne tik gamyklos, bet ir arbatos plantacijos Šri Lankoje.

„Imperial Teas“ produkciją galima įsigyti 60 pasaulio šalių. Pagal eksporto apimtis „Imperial Teas“ įeina į didžiausių Šri Lankos arbatos gamintojų trejetuką. Šiais metais Šri Lankos vyriausybė pripažino „Imperial Teas“ geriausia šalies arbatos gamintoja ir sparčiausiai augančia eksportuotoja.

UAB „Gemaga“ – didmeninės prekybos kava, arbata bei jų žaliavomis įmonė. Pradėjusi veiklą 1992 metais, Lietuvos įmonė importuoja arbatą ir kavą iš Indijos, Singapūro, Šri Lankos, Malaizijos bei eksportuoja gėrimus į 30 pasaulio šalių, tokias kaip Rusija, Baltarusija bei Izraelis. Įmonės atstovybės veikia Latvijoje bei Lenkijoje

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją