Šiais metais dvarą bus sunku atpažinti. Kalėdiškomis spalvomis nusidažys ne tik pastatai, bet ir visas parkas, kuriame Kalėdinių švenčių laikotarpiu apsigyvens žvėreliai ir įvairūs istoriniai personažai, o imbierinių sausainių ir aviečių arbatos kvapas užlies visą dvarą.

Kalėdų eglės įžiebimo ceremonijoje išvysite „Viduramžių pasiuntinių“ kolektyvą,kuris nustebins įspūdingu ugnies, muzikos ir šviesų reginiu.

Iš dvaro požemių išnirs pilies Raktininkas, lydimas dvariškių ir nykštukų. Įžiebti Kalėdų eglę bus mėginama ir šiuolaikinėmis priemonėmis – lazeriais. Šventę vainikuos Sashos Song koncertas ir fejerverkas.

Pagal senąsias tradicijas Kalėdų Senelis turėtų atkeliauti elniais kinkytomis rogėmis. O kaip jis šiemet pasieks Raudondvario dvarą? R. Šimukauskas teigė, kad Kalėdų simbolio kelionę iš Laplandijos komplikuoja meteorologinės sąlygos. „Lietuviška žiema vis labiau linkusi pokštauti: vieną dieną sninga, kitą – jau lyja, todėl Kalėdų Seneliui esame paruošę ir šunų kinkinį, ir net sraigtasparnį“, – kalbėjo renginio režisierius, patikinęs, kad bet kokiu atveju pagrindinė Kauno rajono Kalėdų eglė bus įžiebta.