Vieni garsiausių šalies atlikėjų – „G&G sindikatas“, Jurga Šeduikytė, Vidas Bareikis, „The Perfect Pill“ – buriasi koncertuoti drauge, ir visas už koncertą surinktas lėšas skirs vaikų norams įgyvendinti. Koncertas vyks menų fabrike „Loftas“, gruodžio 11 dieną, prasidės 20 val.

Koncerto sumanytojas Mykolas Markauskas pasakoja, kad mintis gimė benaršant po tinklapį, kuriame patalpintos vaikų, gyvenančių sudėtingomis sąlygomis, kalėdinių dovanų svajonės. „Buvau šokiruotas norų paprastumo, – sako organizatorius, – vaikai nori žieminių batų ar kilimo kambariui, kad kojos nešaltų. Taip neturi būti – pamaniau tada. Kreipiausi į muzikantus, kurių muziką pats labai mėgstu, o ir pačius vertinu kaip autoritetingas asmenybes. Tikėjau, kad jie mano idėją parems.“

Ir nesuklydo. Laikas prieš Kalėdas tirštas labdaringų renginių. Daug savęs socialinei veiklai atiduodantis Gabrielius Svaras – Liaudanskas muistosi: „nesu kokia pupytė, kad mokėčiau ir mėgčiau gražiai apie tai šnekėti, be to pats gana atsargiai vertinu labdaringus renginius – man visada prieš Kalėdas maga paklausti, o kur jūs buvot liepos mėnesį? Bet... jei mano dalyvavimas padės išpildyti vaiko svajonę – aš eisiu ir koncertuosiu,“ – sako „G&G sindikatas“ lyderis.

Sparčiai populiarėjančios grupės „The Perfect Pill“ būgnininkas Josh McClung tvirtina, kad svajonės – reikalas rimtas. Nuo mažens svajojęs tapti kosmoso užkariautoju, vilties nepraranda ir juokiasi, kad tai tampa vis realiau. „Antra mano svajonė – tapti muzikantu – išsipildė, ir tikrai ne be kitų žmonių pagalbos. Dabar jaučiu, kad aš galiu padėti kažkieno svajonei tapti realybe. Su komanda rengiam išskirtinę programą, koncertas bus tikra dovana žiūrovui“.

Lietuvoje išsiilgta pora Jurga Šeduikytė ir Vidas Bareikis pasinėrę į akustinio turo pasiruošimo darbus, tačiau įtemtoje dienotvarkėje rado laiko padėti vaikams. „Mane tiesiog sugraudino, kad tai ko nori vaikai ir įvardino kaip svajones, tėra elementarūs daiktai, dėl kurių jie net neturėtų sukti sau vaikiškų galvų. Aš labai noriu čia dalyvauti ir ruošiu programą, kuria sieksiu užpildyti visas sielos kertes: bus ir džiaugsmo, ir šviesaus liūdesio, ir pamąstymo. Juk muzikoje, taip kaip gyvenime“.

Visos lėšos labdarai. Organizatorius Mykolas Markauskas džiaugiasi, kad idėja sulaukė palaikymo. „Atlygio atsisakė visi, – vardija M. Markauskas: ir muzikantai, ir erdvę koncertui suteikiantis menų fabrikas „Loftas“, ir plakatus spausdinanti įmonė „Greita spauda“, nemokamus užkandžius ruošiantis restoranas „Sofa de Pancho“, organizacinė komanda taip pat dirba savanoriškais pagrindais – tad galiu patikinti, kad visos lėšos bus skirtos norų įgyvendinimui. Nepuoselėjam ambicijų pakeisti tų vaikų gyvenimų, bet jei galėsime nupirkti 1000 porų batų – būsiu laimingas,“– sako M. Markauskas.

Prisijunkite ir pakvieskite savo draugus:
https://www.facebook.com/events/564585793621838/

Menų fabrikas „Loftas“, gruodžio 11 dieną, pradžia 20 val.