1. Niekada nevalgykite prieš miegą!

Vėlyva vakarienė ne tik atsispindi mūsų figūroje, bet ir priverčia skrandį dirbti visą naktį, o jam juk irgi reikia poilsio. Jei jau mirtinai norite valgyti, valgykite ne vėliau kaip dvi valandos iki miego ir tik lengvą maistą – vaisius, daržoves, pieno produktus.

2. Eikite miegoti ne vėliau kaip 22-23 val.

Normaliam nakties miegui visiškai pakanka 5-6 valandų. Pagal biologinį žmogaus organizmo ritmą pats naudingiausias laikas miegui – nuo 23 valandos vakaro iki 5 ryto. Bet kokiu atveju būtina miegoti nuo 2 iki 4 valandos ryto – tuo laiku miegame giliausiai ir „produktyviausiai“. O štai dieną miegoti nerekomenduojama. Ypač nepageidautina miegoti prieš saulėlydį.

Kad ir kaip būtų keista, miego trukmė priklauso nuo maisto kiekio: kuo mažiau suvalgėme per dieną, tuo mažiau miegosime. Labai mažai miega ilgaamžiai – ne daugiau kaip keturias-šešias valandas per parą. Darykite išvadas!

3. Miegoti reikia galva į šiaurę arba rytus.

Taip tvirtino mūsų protėviai, motyvuodami tokį teiginį magnetinių Žemės linijų kryptimi.

Kinų protėviai, pasitelkę Feng Shui, rekomenduoja kiekvienam žmogui rasti savo paties geriausią kryptį miegui, be to, nestatyti lovos priešais duris ir nepiktnaudžiauti veidrodžiais miegamajame.

4. Geriausia miegoti ant kieto lygaus pagrindo.

Kad ir kaip tragiškai tai nuskambėtų šiuolaikinėms „princesėms ant žirnio“, kur kas naudingiau miegoti ant kieto čiužinio. Ant minkštų pūkų kūnas neišvengiamai įlinksta, taigi pakenkiama kraujotakai, užspaudžiami įvairūs organai. Be to, gali nutirpti galūnės. Ne veltui patyrusiems stuburo traumą ar kenčiantiems nuo radikulito gydytojai liepia miegoti ant kieto pagrindo.

Be to, kuo mažesnė bus jūsų pagalvė, tuo geriau. Žema galvos padėtis miegant gerina kraujotaką, padeda atpalaiduoti kaklą ir net saugo nuo raukšlių ant veido bei kaklo susidarymo.

5. Geriausia miegoti nuogiems.

Tai ne tik seksualu, bet ir gerai veikia odą, ji gali kvėpuoti miego metu. Jei šąlate – geriau užsiklokite dar viena antklode.

6. Mažiausiai naudinga miegoti ant pilvo.

Geriausia poza miegant – ant šono, automatiškai kelis kartus persiverčiant nuo vieno šono ant kito. Galima miegoti ir ant nugaros.

7. Patalas turi būti šiltas, o miegamajame – vėsu.

Visuomet išvėdinkite miegamąjį prieš naktį ir atsiminkite, kad jūsų lovos skalbiniai turi būti švarūs, šilti ir, žinoma, gražūs. Geriausia – iš natūralios medvilnės ar lino. Didelę reikšmę turi užvalkalų ir miegamojo sienų spalvos: raudona gali sukelti nemigą, žydra ar žalia ramina. Paskutiniu metu pasirodė duomenų, kad tamsios spalvos gerina miego kokybę.

8. Keltis pagal žadintuvą – nesveika!

Esmė tame, kad mūsų miegas dalinamas į ciklus, kurių kiekvienas susideda iš “greitojo” ir “lėtojo” skirtingo gilumo miego fazių. Paprastai ciklai tęsiasi nuo valandos iki pusantros, sveikų žmonių – trumpiau. Normaliam poilsiui pakanka pamiegoti keturis savo biociklus, bet normalu miegoti ir šešis.

Labai svarbu nepertraukti miego biociklo metu. Jei pažadintume žmogų tokio ciklo viduryje, jis jaustųsi kaip sudaužytas. Todėl geriau keltis ne pagal žadintuvą, o pagal “vidinį laikrodį”. Jei vis dėlto nusistatote žadintuvą, reikia taip nustatyti laiką, kad miegui būtų skirti pilni ciklai.

9. Neužsigulėkite lovoje!

Vos prabudus reikia nusišypsoti, pasirąžyti, nusimesti antklodę ir atsikelti. O mes paprastai žvelgiame į laikrodį ir, su pasitenkinimu pastebėjusios, kad dar anksti, vėl gulamės. Tačiau tokio gulinėjimo nauda labai abejotina. Pasistenkite atsikelti anksčiau ir pastebėsite, kiek teigiamų emocijų ir naudingų darbų jūsų lauks visą dieną.

Gimnastika, neskubios vandens procedūros, makiažas, galimybė pagaminti visavertį sveiką maistą. Gali būti, iš pradžių norėsis miegoti, bet atminkite, kad tai ne reikiamybė, o tiesiog organizmo pripratimas. Paskui tai praeis.

10. Atsipalaiduokite prieš miegą!

Banalu, bet visa tai suteikia daug teigiamų emocijų ir puikiai paruošia poilsiui: šilta vonia su aromatiniais aliejais, šilto pieno stiklinė su medumi arba mėtų ar melisos arbata, mintys bei svajonės apie ką nors malonaus, trumpas pasivaikščiojimas prieš miegą, atpalaiduojantis masažas, neskubus ir švelnus seksas.

Ką gi, miegodami praleidžiame kone pusę savo gyvenimo. Todėl tikriausiai galima pasiūlyti dar gausybę visokių naudingų dalykų. Tačiau tai turės prasmę tik tuo atveju, jei laikysimės visų šiame straipsnyje paminėtų dalykų.

Kalbant apie poilsį ir malonumą (o vienas malonumų – saldus miegas), nereikia versti savo organizmo ir vykdyti rekomendacijas bet kokia kaina. Pasistenkite tai daryti su malonumu ir pastebėsite, kaip pagerės nuotaika, prašvis akys ir nušvis šypsena. O juk šypsena ir yra svarbiausia mūsų grožio sąlyga bei priemonė kerėti vyriškąją lytį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)