„Daviau sau žodį, kad kai pasitaikys proga, aš ja pasinaudosiu. Ji pasitaikė kai man buvo 19 metų, teko nežiopsot, - pasakojo apie verslo pradžią paklaustas D. Bagdžiūnas ir tuoj pat pridūrė,- Pradžia buvo labai sunki. Jei ne gyvenimas pas tėvus, būtų tekę ieškotis geriau apmokamo darbo.“

Darbštumu lenkiame Vakarų Europą

D. Bagdžiūnas pastebi, kad motyvuotų jaunuolių vis daugėja. Jis džiaugiasi galimybe dirbti su dideliu būriu specialistų, kurie pasirinko šiame gyvenime pasiekti daugiau.

„Žmogaus motyvacija, tai jo svajonių klausimas. Net jei jis pasirenka siekti mažiau (ar nesiekti nieko), asmeninis pasirinkimas tam žmogui yra pats teisingiausias. Kiekvienoje šalyje yra ir nemotyvuotų, ir motyvuotų žmonių. Šalia motyvacijos eina pastangos. Galiausiai, rezultatą sukuria kasdieninis darbas. Darbštumu, anot užsienio klientų ir partnerių atsiliepimų, mes netgi lenkiame Vakarų Europos tautybių atstovus“, - patikino pašnekovas.

Anot jo, pagrindinė sotaus gyvenimo paslaptis – „Daryti kažką geriausiai arba daryti tai, ko nedaro kiti“.

„Tai tinka versle, mene ar kasdieninėse profesijose. Ne mažai mokyklų norėtų, kad būtent pas juos dirbtų geriausias Lietuvos mokytojas“, - užtikrino D. Bagdžiūnas.

Pats jis tikina verslo sėkmę prisiviliojęs sprendimu kliento pasitenkinimą pastatyti aukščiausiu prioritetu, ko pasekoje „Gaumina“ išlaiko lyderystę Lietuvos rinkoje jau daugiau nei 10 metų.

Gyvename mokslo aukso amžiuje

„Neseniai DELFI mačiau straipsnį apie robotą, kuris gamina mėsainius. Ateityje bus robotai taksistai, kasininkai, o gal net ir mokslininkai. O ką veiksite tuo metu jūs? O jei ne robotai, tai žmonės. Gyvename pasaulyje, kur jau šiandien yra per daug žmonių, esame (lyginant su Afrika) turtinga Europos šalis, milijardas žmonių norėtų užimti jūsų vietą“, - įvertinti tai, ką turime, ir dėl to išsaugojimo stengtis ragino verslininkas.

„XXI amžiuje dauguma profesijų, su sąlyga, kad neįvyks globalus kataklizmas, grąžinsiantis mus į priešistorinius laikus, yra viso gyvenimo mokymosi profesijos. Mes gyvename mokslo aukso amžiuje. 90 proc. visais laikais gyvenusių mokslininkų yra dar gyvi (šaltinis „Funky business“, autoriai Kjell A. Nordström ir Jonas Ridderstråle). Taigi progreso greitis vis auga, reiškia, atsiranda vis nauji ir nauji metodai, įrankiai, technikos. Neišvengiamai teks mokytis vis greičiau ir dažniau, kol galiausiai tai bus tiesiog nepertraukiamas procesas. Tie, kurie šį įprotį susikurs anksčiau – laimės“, - patikino D. Bagdžiūnas.

Kūrybiškumą skatinantis pratimas

Pasak D. Bagdžiūno, būtent kūrybinis mąstymas gali padėti sukurti daugiau vertės per tą patį laiko vienetą. Verslininko teigimu, tokio mąstymo gali išmokti kiekvienas.

„Štai pratimas. Pasirinkite problemą. Tai gali būti paprasčiausias namų ūkio klausimas. Tuomet sugalvokite 20 jos sprendimo variantų. Jei tai darysite po kartą į dieną, per 10 metų tapsite tikrai kieti. Juk mūsų likimas yra kasdieninių pasirinkimų suma.“, - sakė D. Bagdžiūnas.

Anot jo, nuolatinis žmogaus tobulėjimas svarbu, nes turint įgūdžius, kurių niekas kitas daugiau neturi arba darant darbą geriau negu kiti, pritrauksime žmones, kurie konkuruos, kas pasiūlys daugiau pinigų už jūsų talentą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)