„Dabar kažko ypatingo nesinori pavalgyti. Kaip ir iki nėštumo, taip ir dabar, stengiuosi išlaikyti sveikos mitybos principus. Pusryčiai turi sudaryti svarbią mūsų raciono dalį, todėl su šeima stengiamės, kad jie būtų sotūs“, - DELFI pasakojo žinoma laidų vedėja.

L. Imbrasienė stengiasi kaitalioti maistą, kad kiekvieną savaitės dieną jis būtų kuo įvairesnis. „Valgome košes, varškę su šviežiomis šaldytomis uogomis, vaisius, jogurtus. Aš, aišku, tokius pusryčius valgau dažniau, mano vyrams sunkiau įpirši tokį maistą. Tačiau kadangi sūnų reikia vežti į mokyklą, pusryčius valgome gana anksti, - pasakoja laidų vedėja. - Ryte visada ant tuščio skrandžio išgeriame po stiklinę vandens. Tiesa, vaikui ne visada pavyksta ją įsiūlyti, bet stengiuosi nuo mažens jį pratinti, kad tai taptų įpročiu.“

Nors laukiantis antrojo vaikelio L. Imbrasienės maisto racionas nepasikeitė, moteris prisipažino, kad kai kuriuos produktus jai valgyti tenka vos ne per prievartą.

„Kadangi labai skeptiškai žiūriu į visus maisto papildus, stengiuosi reikalingų medžiagų, vitaminų ir mikroelementų gauti su maistu. Buvo periodas, kai labai nemėgau mėsos. Tačiau nukritus geležies kiekiui kraujyje teko ją vėl pradėti valgyti. Sakoma, kad geriausiai geležis pasisavinama iš liežuvio, todėl dažniau gaminu patiekalus iš jo. Todėl būnant nėščiai tenka rinktis produktus, kurių galbūt nenori, bet privalai valgyti tam, kad vaikui perduotum reikalingas medžiagas“, - pasakoja ji.

Pasakodama apie savo maitinimosi įpročius, L. Imbrasienė užsimena, kad virtuvėje šeimininkauti jai vis dažniau padeda jos dešimtmetis sūnelis Mantas.

„Šiandien sūnus pagamino pusryčius – iškepė mums kiaušinienę. Jis jau beveik profesionalas šiuo klausimu ir kartais mus palepina savo patiekalais. Aišku, jis pusryčius gamina ne visą laiką, bet kadangi jau didelis ir mėgsta gaminti, man virtuvėje dažnai padeda. Netgi pats moka išsikepti visokius pyragiukus“, - džiaugiasi mažuoju pagalbininku jauna mama.

Ar pati Laura mėgsta gaminti? „Kaip kada. Kai tai tampa rutina, aišku, kad pabosta gaminti. Bet kadangi pas mus namuose nėra prievartos stovėti prie puodų, tikrai gali sau leisti pailsėti. Tačiau namuose vis tiek gaminu dažnai, nes naminis maistas neprilygs pirktinėms vakarienėms, - neslepia L. Imbrasienė. - Man labai patinka, kai visi susirenkame pavalgyti prie bendro stalo. Tai vienija šeimą ir maistas yra vienas iš būdų pabūti visiems kartu.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)