Mišrūnė Kabang

Minėtos kalytės šeimininkas Ruddy Bungalas patvirtino, jog šuo šoko priešais atskriejantį motociklą tuo metu, kai jo dukra ir dukterėčia ėjo per judrią gatvę.

Ši istorija baigėsi laimingai. Na, beveik laimingai – Kabang dėl nuplėšto žandikaulio ir kitų veterinarinių ligų buvo gydoma 8 mėnesius, tačiau jos snukutis kiek įmanoma rekonstruotas ir guvi keturkojė grįžo namo. Žinoma, nosies atkurti jau nebuvo įmanoma, tačiau gyvūnas išmoko sudrėkinti liežuvį jį suvyniodamas nasruose.

Didvyriu tituluojamą šunį Filipinuose pasitiko būrys fotografų bei minios žmonių, laikančių rankose savo keturkojus augintinius
Lėšas gydymui rinko gyvūnų mylėtojai visame pasaulyje – mišrūnė už 27 tūkst. JAV dolerių gydyta geriausiose amerikiečių veterinarijos klinikose, nors turtu negalintis pasigirti jos šeimininkas gyvena Filipinuose.

Vilko ir vilkšunio mišrūnė Shana

2006-aisiais kalytė Shana, kuri yra vilko ir vilkšunio hibridas, išgelbėjo savo senyvus šeimininkus nuo mirtino sušalimo. Eve ir Normanas Fertigai gyveno Aldene, Niujorko valstijoje. Pora buvo iškeliavusi prižiūrėti gyvūnų laukinės gyvūnijos prieglaudoje, kai juos užklupo stipri sniego audra.

Stichija išvertė kelis didžiulius medžius ir tai Fertigus įkalino nedidelėje paukštidėje. Dėl medžių jie negalėjo pasiekti nei kitų prieglaudos pastatų, nei savo namų.

Tačiau jų šuo Shana pradėjo rausti urvą sniege po išvirtusiais medžiais. Ji griebė šeimininkę už palto rankovės ir pradėjo traukti ją pro iškastą landą. Eve kojos įsikibęs Normanas sugebėjo išlįsti paskui žmoną.

Nors pora parsirado namo, tačiau čia po audros pridarytų nuostolių čia nebuvo nei elektros, nei šildymo. Tuomet Shana glaudėsi prie savo šeimininkų ir šildė juos savo kūnu tol, kol išsekusius senolius rado vietinė ugniagesių brigada.

Pitbulė Maya

2008- aisiais Metų šunimi paskelbta žavi kalytė Maya. Šis pitbulių veislės šuo išgelbėjo savo šeimininkę Angelą Marcelino nuo ją užpuolusio vyro. Nevyriausybinės gyvūnų globos organizacijos tuomet su džiaugsmu pripažino, jog „pitbuliai taip pat gali būti herojai, kaip ir visų kitų veislių šunys“.

Vieną vakarą Angela Marcelio atidarė savo namų duris ir tuo metu pastebėjo netoliese vyro siluetą. Jis įstūmė grįžtančią moterį į namus, pargriovė ant žemės ir užspaudė jai burną. Užpuolikas liepė aukai užsičiaupti Tačiau netrukus į kambarį įbėgo pitbulterjerų veislės šuo. A. Marcelino dar sugebėjo išspausti: „Maya, pulk jį!“

Tuo metu, kai vyras mėgino nusimesti kandantį šunį, moteris spėjo atsikelti ir iš visų jėgų smogti jam į kirkšnį. Įsibrovėliui to užteko, jis nusprendė sprukti. Šeimininkė buvo įsitikinusi, jog vyras būtų ją išprievartavęs, jei ne ištikimas šuo.

Negana to, jis ištepė moterį keliais lašais savo kraujo. Netrukus pagal tai buvo nustatytas vyro DNR, o įsibrovėlis rastas ir suimtas.

Mišrūnė Miley

2008-aisiais Stacie Pitts, Arkanzase, JAV gyvenanti moteris, ne juokais supyko, kai mišrūnė Miley ėmė ją kelti anksti ryte. Ji mėgino nutildyti šunį ir vėl užmigti. Kalaitė neatstojo. Netrukus Stacie nusprendė atsikelti nes pajuto aštrų galvos skausmą. Moterį supykino. Ji pažadino visą savo šeimą, daugeliui iš jų pasireiškė tokie patys simptomai.
Pittai skubiai išvyko į ligoninę, kur paaiškėjo, jog visa šeima stipriai apsinuodijusi nuodingomis dujomis - anglies monoksidu. Stipriausiai buvo apsinuodijusi būtent Stacie.
 Mišrūnė Miley išgelbėjo šeimininkus nuo apsinuodijimo anglies monoksido dujomis

„Jei ne Miley, kuri mane žadino ir privertė susivokti, kad jaučiuosi blogai, būčiau toliau miegojusi ir niekad nebeatsikėlusi,“ - sakė S. Pitts. Gydytojai patvirtino, jog trūko tikrai nedaug, kad jos apsinuodijimas anglies monoksidu būtų mirtinas.

Dujas tiekiančios bendrovės darbuotojai vėliau apžiūrėjo šeimos namą ir nustatė, kad dujos pratekėjo iš stipriai surūdijusio šildymo įrenginio.

Rotveileris Eve

Šimtuose, galbūt net tūkstančiuose filmų scenų pagrindinis herojus sugeba pasprukti iš pavojingos vietos likus vos kelioms sekundėms iki sprogimo. Jis dažniausiai užklumpamas bėgantis tolyn, nugriaudi sprogimas, tačiau herojus lieka sveikas ir gyvas. Veiksmo filmų situaciją teko išgyventi ir rotveilerių veislės šuniui Eve bei jo šeimininkei Kathie. 
Gyvūnų mylėtojas
Tuo metu, kai vyras mėgino nusimesti kandantį šunį, moteris spėjo atsikelti ir iš visų jėgų smogti jam į kirkšnį.
Kathie Vaugh tą rytą vairavo seną sunkvežimį. Automobilis nežinia kodėl pradėjo slidinėti ir moteris jį sustabdė staigiai užmindama stabdžius. Į kabiną pradėjo veržtis juodi dūmai. Žinoma, tokiu atveju reikia kuo greičiau lipti lauk iš automobilio, tačiau Kathie tai nebuvo taip paprasta – ši moteris yra paralyžiuota iki pusės.
Rotveileris (Asociatyvi nuotr.)

Prieš apimant panikai moteris parodė savo rotveileriui Eve duris ir neįgaliojo vežimėlį. Tačiau jo rasti per dūmus jau nebepavyko. Šuo atsargiai apžiojo šeimininkės kulkšnį ir ištempė ją iš sunkvežimio. Netrukus automobilis paskendo liepsnose, tačiau rotveileris nesimetė į šoną, o toliau tempė šeimninkę tolyn, kol pasiekė griovį.

Dar vėliau Eve leido šeimininkei įsikibti į jos antkaklį ir toliau ją tempė. Gaisras buvo užgesintas. Rotveilerė buvo apdovanota prestižiniu Sillman apdovanojimu už drąsą.

Auksaspalvis retriveris Angelas

Duodami šiam šuniui vardą šeimininkai praktiškai išpranašavo jam likimą. Ši istorija nutiko Kanadoje 2010-aisiais. Šeimininkų sūnus, vienuolikmetis Austinas Formanas ramiai žaidė kieme, kai į teritoriją netikėtai liuoktelėjo puma. Šuo Angelas drąsiai stojo tarp berniuko ir plėšrūno, tuo metu Austinas visu greičiu nuskuodė namo, kur jo mama paskambino karališkajai Kanados kalnų policijai.
Pareigūnai atvyko labai greitai ir vos nepavėlavo - iš prigimties ramų šunį puma buvo prispaudusi prie žemės ir kando į kaklą. 
Televizijos CNN stopkadras

Policininkas du kartus iššovė į žvėrį, tačiau jis vis vien nepaleido šuns. Prireikė dar dviejų šūvių iš visai arti, kad puma kristų.

Berniukas vietinėms televizijoms pasakojo, jog Angelas buvo jo geriausias draugas, tačiau dabar - jis kartu ir jo akyliausias sargas.

Retriveris patyrė sunkių sužalojimų, jam buvo stipriai apdraskyta galva, tačiau šuo išgyveno ir vėl atsistojo ant kojų.

Vokiečių aviganis Trakr (nuotr. viršuje)

Nors šis keturkojis turi itin sunkiai ištariamą vardą, Trakr, jį atsimena pusė Amerikos gyventojų. Šuo atliko garbingą darbą rugsėjo vienuoliktosios tragedijos vietoje, 2001-aisiais sugriuvus dviems Pasaulio prekybos centro dangoraižiams. Trakr buvo policijos pareigūno Jameso Symingtono šuo, sugebėjęs atrasti maždaug po 10 metrų įvairių nestabilių griuvėsių įstrigusį paskutinį gyvą žmogų tragedijos vietoje.
Auka buvo užgriuvusi vadinamame „Ground Zero“ - žemiausiame aukšte. 

Žiniasklaida nepranešė apie Takr mirtį, tačiau jau 2008 -aisiais buvo pranešta, jog šuo kenčia nuo neurologinės ligos, jam sunku valdyti užpakalines kojas. Mokslininkai svarstė, kad policijos šunį taip paveikė nuodingi dūmai, kuriems dar neišsisklaidžius vokiečių aviganis ieškojo gyvųjų.
2009-aisiais pasauliui pristatyti iš po griuvėsių žmones traukusio šuns Trakr klonai

Šį herojų netgi nuspręsta klonuoti, užduotis perduota Pietų Korėjos mokslininkams. Dabar Trakr turi 5 savo klonus.

„Jo gebėjimai atsiskleidė per vieną juodžiausių mūsų šaliai valandų. Klonuoti šį šunį mums bus didelė garbė“, - tuomet teigė korėjiečiai.

Trakr šeimininkas taip pat džiaugėsi tokiu sprendimu ir žadėjo, jog jei klonai turės protėvio savybes, bus iškart priimti į policijos tarnybą.

Šaltinis
Temos
© Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Specialus projektas „Gyvūnų terapija“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)