Atlikėjas su pritariančiaisiais vokalistais koncertavo "Gunnerstorps gard" restorane. Ši užeiga - ypač populiari vietos lietuvių susibūrimo vieta. Tautiečiai čia dažnai užsuka pailsėti po darbų, pasistiprinti, atšvęsti gimtadienių. Čia koncertuoti atvyksta ir garsiausi Lietuvos atlikėjai. Praėjusių metų spalį Hogane lankėsi Andrius Mamontovas, birželio pirmąją čia planuojamas Džordanos Butkutės koncertas.

Iki "Gunnerstorps gun" nuo Malmės, kur įsikūrusi Lietuvos delegacija "Eurovizijoje", daugiau nei valanda kelio. Šeštadienis - vieną iš nedaugelio dienų, kuomet nuo ankstyvo rytmečio mūsų šalies atstovui nereikėjo lėkti, skubėti. Išsimiegojęs, pailsėjęs Andrius neskubėdamas po pietų išvyko į susitikimą su Švedijos lietuviais.

Dainininkas turėjo keletą valandų repeticijoms, mikrofonų suderinimui. Į Lietuvos atstovo "Eurovizijoje" koncertą susibūrė daugybė Švedijos lietuvių. A. Pojavis atliko kūrinių iš naujausiojo savo albumo "Aštuoni", dainą "Lietuva", kurios gimtojoje šalyje nėra nė karto atlikęs, taip pat ir akustinę "eurovizinio" kūrinio "Something" versiją. Švedijos lietuviai liko sužavėti dainininko paprastumu, prašė pakartoti "eurovizinį" kūrinį. Pasibaigus koncertui dauguma tautiečių panoro įsiamžinti su dainininku.

Koncerto metu A. Pojavis teiravosi Švedijos lietuvių patarimų, kaip jam antradienį Malmės arenoje pasirodyti kuo geriau.

Į renginį atvyko ir Lietuvos ambasadorius Švedijoje Eitvydas Bajarūnas. Kalbėdamas prieš koncertą tautiečius, gyvenančius Švedijoje, jis paragino balsuoti už Lietuvos atstovą ir palinkėjo jam sėkmės pirmajame pusfinalyje. Vietos bendruomenės nariai taip pat sakė besidžiaugią sulaukę tokio svečio, linkėjo jam kuo geresnės kloties pusfinalyje antradienį.

"Pirmadienį mokykloje visiems pasakykite, už ką reikia balsuoti", - juokaudamas susirinkusiems lietuvių vaikams patarė E. Bajarūnas.

Pasiklausyti Lietuvos atstovo "Eurovizijoje" su žmona atvyko ir Lietuvos garbės konsulas Švedijoje Ingmaras Ingstadas.

Po koncerto Lietuvos delegacijos laukė soti lietuviška vakarienė "Gunnerstorps gun" restorane.

Netrukus papildysime.

Lietuvos atstovo "Eurovizijoje" viešnagė "Gunnerstorps gard" - DELFI nuotraukų galerijoje:
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)