Pirmas žingsnis

Pašalinkite iš savo raciono visus produktus, kurie skatina pilvo pūtimą. Jį gali sukelti skirtingi produktai, tai gana individualu, todėl turite stebėti, kokie maisto deriniai jums labiausiai pučia pilvą. Labiausiai pilvą pučiantys produktai – pupelės, lęšiai, brokoliai, citrusiniai vaisiai, žiediniai kopūstai, riešutai, kopūstai. Pieno produktai ar alergija kviečiams taip pat gali sukelti pilvo pūtimą.

Antras žingsnis

Nustokite kramtyti gumą. Kramtomosios gumos (netgi becukrės) kramtymas padeda į skrandį patekti nereikalingam orui, kuris sukelia pilvo pūtimą. Gazuoti gėrimai taip pat pučia pilvą.

Trečias žingsnis

Sumažinkite suvartojamų angliavandenių kiekį. Jie ne tik pučia pilvą, bet ir skatina skysčių kaupimąsi, tai galime pastebėti, kaip patinsta veidas, kulkšnys ar pilvas. Venkite pyragaičių, saldumynų, makaronų ir picų. Rinkitės viso grūdo gaminius, baltus ryžius pakeiskite rudaisiais, krakmolingas daržoves lapinėmis.

Penktas žingsnis

Raskite būdų išvengti streso. Stresas skatina kortizolio, hormono, kuris skatina kauptis riebalus pilvo srityje, išsiskyrimą. Būdą, geriausiai padedantį kovoti su stresu, turite rasti patys, galite pabandyti jogą ar pilates, šie pratimai padeda atsipalaiduoti, skatina metabolizmą ir padeda numesti svorio. Efektyvūs streso mažinimo metodai – meditacija, savitaiga, netgi savihipnozė gali efektyviai padėti sumažinti stresą.

Šeštas žingsnis

Stiprinkite pilvo raumenis. Atsilenkimai nesumažins pilvo apimties, bet padės sustiprinti raumenis, numesti svorio, pilvas nebebus sudribęs. Norėdami pasiekti geriausių rezultatų, išbandykite skirtingus pratimus, kurie stiprina viršutinę ir apatinę pilvo preso dalis, taip pat ir įstrižinius raumenis. Pradžiai tiks ir paprasčiausi atsilenkimai.