Seniai visiems žinoma, jog Kraujo banko ištekliai – riboti, dažnai susiduriama su tam tikros kraujo grupės kraujo stygiumi.

Suprantant situacijos rimtumą, moksleivių iniciatyva Kauno VDU „Rasos“ gimnazijoje penktadienį sumanyta suorganizuoti neatlygintinos kraujo donorystės akciją. Moksleiviai ilgą laiką svarstė, kaip įgyvendinti šia idėją. Jie asmeniškai akcijos detales derino su gimnazijos vadovybe bei Kraujo donorystės centru.

Per keletą dienų susidarė 50–ties mokinių grupė, norinčių dalyvauti šioje kilnioje geraširdiškumo akcijoje, o Kraujo Donorystės centro mobilioji medikų brigada mielai sutiko atvykti į gimnaziją.

Medikams atvykus į gimnaziją, paaiškėjo, kad ne visi norintieji atitiko donorui keliamus reikalavimus: puikią sveikatos būklę, gerą fizinę formą, būti nevartojus ilgą laiką medikamentinių preparatų, sverti daugiau nei 50 kg ir užpildyti ilgą anketą, kurioje labai smulkiai reikėjo atsakyti apie savo ir savo šeimos sveikatą.

Iš 50-ties užsiregistravusių duoti kraujo buvo atrinkti tik 17 moksleivių. Medikai teigė, jog jiems svarbios ne tik mokinių kilnios idėjos ir geranoriškumas. Jie rūpinasi ir donorų sveikata.

Pirmaisiais Kauno VDU „Rasos“ gimnazijos kraujo donorais tapo abiturientai Tomas Pranckevičius, Aidas Virvičius ir Aurimas Vaitkevičius. Iš viso akcijoje dalyvavo 12 vaikinų ir 5 merginos. Visi jautėsi džiaugsmingai, kad galėjo padaryti gera. Jaunieji kraujo donorai buvo apdovanoti padėkos raštais ir šokoladu, o gimnazijos direktoriui - įteiktas Kauno „Kraujo Donorystės Centro“ padėkos raštas.

„Esame laimingi, kad galėjome padovanoti sveikatą nelaimės ištiktiems ir sunkiai sergantiems ligoniams. Tai mums be galo svarbu prieš šv. Kalėdas“, – kalbėjo savo kraują nelaimės ištiktiems žmonėms dovanoję gimnazistai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)